Kan ik een individueel begeleid theorie-examen recreatievaart doen?

U mag een individueel begeleid theorie-examen recreatievaart doen als u een medische verklaring heeft of als u al een regulier examen of examen met extra tijd heeft gedaan.

Hoe gaat het individueel begeleide theorie-examen?
U doet het examen in een aparte ruimte. Er zijn geen andere examenkandidaten in deze ruimte. Een medewerker van het CBR leest het examen aan u voor. De medewerker legt de vraag niet aan u uit en u kunt geen vragen stellen. U vult de antwoorden in op het computerscherm. U krijgt 15 minuten langer de tijd voor het examen.

Kost het individueel begeleide theorie-examen extra?
Ja, u betaalt een toeslag voor het individueel begeleide theorie-examen.

  • Toeslag bij individueel begeleid examen t/m 60 minuten: € 35,25.
  • Toeslag bij individueel begeleid examen langer dan 60 minuten: € 58,00.


Heeft u een dyslexie- of dyscalculieverklaring? Dan kunt u binnen 14 dagen na de examendatum de toeslag terugvragen met dit aanvraagformulier.

Hoe vraag ik het individueel begeleide theorie-examen aan?
Heeft u al een regulier theorie-examen recreatievaart of een examen met extra tijd gedaan? Dan kunt u een individueel examen voor deze categorie zelf reserveren via Mijn CBR. Op onze site leest u hoe u een theorie-examen reserveert. Als u bij het vorige examen uw medische verklaring al heeft opgestuurd, hoeft u deze niet opnieuw naar ons te sturen.

Vraagt u uw eerste theorie-examen recreatievaart aan en heeft u een medische verklaring? Dan stuurt u uw medische verklaring naar klantenservice.ccv@cbr.nl. In de mail noemt u:

  • uw naam.
  • uw kandidaatsnummer of burgerservicenummer.
  • welk examen u aanvraagt.

Zodra wij uw medische verklaring verwerkt hebben, ontvangt u een e-mail van ons. Hierin staat dat u uw individueel examen kunt reserveren via Mijn CBR.
Als u geen medische verklaring heeft, moet u altijd eerst een regulier examen of examen met extra tijd doen.


Meer informatie
Hoe reserveer ik mijn examen voor Klein Vaarbewijs 1?
Hoe reserveer ik mijn examen voor Klein Vaarbewijs 2?
Hoe reserveer ik mijn examens voor Groot Pleziervaartbewijs 2?

feedback