Kan ik een individueel begeleid theorie-examen recreatievaart doen?

Ja, voor recreatievaart kunt u kiezen voor een individueel begeleid theorie-examen. Bij het individueel begeleide theorie-examen krijgt u meer tijd om uw examen te maken. De inhoud van de vragen is hetzelfde als bij het standaard theorie-examen.

Hoe gaat het individueel begeleide theorie-examen?
U doet het examen in een aparte ruimte. Er zijn geen andere examenkandidaten in deze ruimte. Een medewerker van het CBR leest het examen aan u voor. De medewerker legt de vraag niet aan u uit en u kunt geen vragen stellen. U vult de antwoorden in op het computerscherm. U krijgt 15 minuten langer de tijd voor het examen.

Kost het individueel begeleide theorie-examen extra?
Ja, u betaalt een toeslag voor het individueel begeleide theorie-examen, afhankelijk van de lengte van het examen.

De prijs van deze toeslagen vindt u op onze tarievenpagina. Heeft u een dyslexie- of dyscalculieverklaring? Dan kunt u binnen 14 dagen na de examendatum de toeslag terugvragen met dit aanvraagformulier.

Hoe vraag ik het individueel begeleide theorie-examen aan?
U vraagt een individueel begeleid examen aan op één van onderstaande manieren.

  • Op Mijn CBR
  • Via uw opleider. Let op: geef uw opleider eerst toestemming met een machtiging via Mijn CBR.
  • Per post. Dit kan alleen als u in het buitenland woont of om een andere redenen geen DigiD heeft. U vraagt het examen dan aan via het aanvraagformulier. Stuur het formulier naar het CBR. Als wij uw formulier hebben ontvangen, krijgt u een brief met het verzoek om te betalen.

Na uw reservering ontvangt u een bevestiging per mail. Heeft u de aanvraag verstuurd per post? En hebben wij uw betaling ontvangen? Dan krijgt u uiterlijk 2 weken voor de examendatum de bevestiging per post.

Meer informatie
Hoe reserveer ik mijn examen voor Klein Vaarbewijs 1?
Hoe reserveer ik mijn examen voor Klein Vaarbewijs 2?
Hoe reserveer ik mijn examens voor Groot Pleziervaartbewijs 2?