Is de rijproef in Roze Pasje Ander Jasje hetzelfde als de Tussentijdse Toets?

De rijproef in de variant Stappen van Roze Pasje Ander Jasje is niet precies hetzelfde als de tussentijdse toets. Als je deze variant doet, mag je naast je rijproef nog steeds een tussentijdse toets doen als je dat wil.

Rijproef variant Stappen
Bij de rijproef toetst een examinator je voertuigbeheersing en rijvaardigheid in simpele verkeerssituaties. Dat doe je op ongeveer 1/3e van je rijopleiding. Je krijgt dan gerichte feedback om jouw voertuigbeheersing te verbeteren. Dit is belangrijk om de ingewikkelde vaardigheden te leren die nodig zijn voor inzicht in het verkeer. Je krijgt met de rijproef geen vrijstelling voor bijzondere verrichtingen tijdens het praktijkexamen. Er zijn geen kosten voor de rijproef bij het CBR. Wel kan de opleider kosten in rekening brengen voor bijvoorbeeld gebruik van de auto en aanwezigheid van de instructeur.

Tussentijdse toets
De tussentijdse toets is een soort proefexamen waardoor je vast kunt wennen aan de examensituatie. Je kunt hiermee ook een vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen, zoals fileparkeren en de hellingproef. Als je die tijdens je tussentijdse toets goed doet, hoef je ze niet meer te doen op je praktijkexamen. Voor een tussentijdse toets betaal je wel extra kosten.

Meer informatie over de tussentijdse toets.

feedback