Ik kan de kosten voor het onderzoek alcohol of drugs niet betalen. Wat nu?

De kosten van het onderzoek bestaan uit twee delen: de opleggingskosten en de kosten van het onderzoek. U kunt pas deelnemen aan het onderzoek als u beide kosten heeft betaald. Als u om uitstel van betaling vraagt, blijft een opgelegde schorsing van de geldigheid van uw rijbewijs tijdens deze periode van kracht. Dat betekent dat u niet mag rijden tot de uitslag van het onderzoek.

Opleggingskosten
Eerst krijgt u de factuur voor de opleggingskosten. De opleggingskosten betaalt u in 1 keer. U kunt geen betalingsregeling aanvragen. Het CBR moet de opleggingskosten binnen 5 weken na dagtekening van het besluit hebben ontvangen.

Uitvoeringskosten
Nadat u de opleggingskosten heeft betaald krijgt u een factuur voor de uitvoeringskosten. Het CBR moet de uitvoeringskosten binnen 5 weken na dagtekening van de factuur hebben ontvangen.

Ik kan de kosten nu niet betalen. Kan ik uitstel krijgen?
Wilt u wel betalen, maar heeft u meer tijd nodig? Neem dan direct contact met ons op. Wij bespreken met u wat de mogelijkheden zijn. Zo voorkomt u dat wij uw rijbewijs ongeldig verklaren omdat u niet betaald heeft. Neem voor de uiterste betaaldatum contact met ons op. Deze datum vindt u terug in de brief.

Wat gebeurt er als ik te laat betaal?
Als u de opleggingskosten of uitvoeringskosten niet op tijd betaalt, wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard. Daarnaast worden de opleggingskosten geïncasseerd door een incassobureau. Voor vragen over een lopende incassoprocedure kunt u terecht bij Intrum. Contactgegevens vindt u in de incassobrief of op de website van Intrum.

Meer informatie over de betaling vindt u in het bericht met het besluit.

feedback