Ik kan de kosten van de korte cursus alcohol en verkeer niet betalen. Wat nu?

De kosten van de korte cursus alcohol en verkeer bestaan uit twee delen: de opleggingskosten en de cursuskosten. Eerst krijgt u de factuur voor de opleggingskosten. Als u deze heeft betaald, ontvangt u de factuur voor de cursuskosten. Beide facturen moet u in 1 keer betalen. Helaas is het niet mogelijk om deze kosten in termijnen te betalen.

Ik kan de kosten nu niet betalen. Kan ik uitstel krijgen?
Wilt u wel betalen, maar heeft u meer tijd nodig? Bel ons dan direct. Wij bespreken met u wat de mogelijkheden zijn. Misschien bent u geholpen met wat uitstel van betalen. Zo voorkomt u dat wij uw rijbewijs ongeldig verklaren omdat u niet betaald heeft. Bel onze Klantenservice en kies optie 4 of vul het contactformulier in. Als u voor de uiterste betaaldatum contact met ons opneemt, spreken wij met u af hoe u kunt betalen.

Wat gebeurt er als ik te laat betaal?
Het CBR moet de kosten binnen 5 weken na dagtekening van het besluit hebben ontvangen. Als u deze kosten niet op tijd betaalt, wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard.
Meer informatie over de betaling vindt u in uw brief met het besluit. Heeft u bij deze brief ook een factuur voor opleggingskosten gekregen? Als u die te laat betaalt, worden de kosten geïncasseerd door een incassobureau. Voor vragen over een lopende incassoprocedure kunt u terecht bij Intrum. Contactgegevens vindt u in de incassobrief of op de website van Intrum.

feedback