Ik kan de kosten van de cursus over gedrag en verkeer niet betalen. Wat nu?

De kosten van de cursus over gedrag en verkeer bestaan uit twee delen: de opleggingskosten en de cursuskosten. 

Opleggingskosten
Eerst krijgt u de factuur voor de opleggingskosten. De opleggingskosten betaalt u in 1 keer. U kunt geen betalingsregeling aanvragen.

Cursuskosten
Als u de opleggingskosten heeft betaald, ontvangt u de factuur voor de cursuskosten. Deze factuur moet u binnen 10 weken betalen. Lukt dit niet? Bel dan binnen 3 weken na ontvangst van de factuur naar de Klantenservice of vul het contactformulier in. Samen bespreken we met u wat er mogelijk is. Zo voorkomt u dat uw rijbewijs ongeldig verklaren omdat u de factuur niet heeft betaald.

Wat gebeurt er als ik te laat betaal?
Het CBR moet de cursuskosten binnen 10 weken na dagtekening van het besluit hebben ontvangen. Als u deze kosten niet op tijd betaalt, wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard.

Meer informatie over de betaling vindt u in uw brief met het besluit. Heeft u bij deze brief ook een factuur voor opleggingskosten gekregen? Als u die te laat betaalt, worden de kosten geïncasseerd door een incassobureau. Voor vragen over een lopende incassoprocedure kunt u terecht bij Intrum. Contactgegevens vindt u in de incassobrief of op de website van Intrum.


feedback