Ik heb een Gezondheidsverklaring ingediend, wanneer hoor ik iets?

Als u uw Gezondheidsverklaring digitaal via Mijn CBR heeft ingediend, krijgt u in de regel binnen een uur per e-mail een ontvangstbevestiging en kunt u uw aanvraag direct zien als u inlogt op Mijn CBR. U ontvangt dan per e-mail bericht als onze reactie klaar staat in Mijn CBR. Als u de Gezondheidsverklaring per post heeft opgestuurd, kan het een week duren voor deze zichtbaar is in Mijn CBR. U ontvangt dan ook per post onze reactie.

Meestal heeft het CBR op basis van uw ingevulde Gezondheidsverklaring voldoende informatie om automatisch een besluit te kunnen nemen. Als u gezond genoeg bent, krijgt u gelijk het bericht dat u 'rijgeschikt' bent. Soms is er meer informatie nodig om te bepalen of u ‘rijgeschikt’ bent. Dan:
- vragen we om meer informatie van een arts;
- of: we verwijzen u naar een arts voor een keuring;
- of: we nodigen u uit om een rijtest te doen.

Als uw rijbewijs op of na uw 75ste verloopt of u een groot rijbewijs aanvraagt, moet u altijd naar een arts.

Veel klanten krijgen dit bericht meteen. Actuele informatie over wanneer u van het CBR een bericht ontvangt vindt u op Wanneer hoor ik iets van het CBR over mijn Gezondheidsverklaring?

Valt u in de 75+ regeling, dan vindt u meer informatie over de termijn waarop u bericht ontvangt van het CBR op Rijden met een verlopen rijbewijs


feedback