Ik heb ADHD, ADD of een Autisme Spectrum Stoornis wil praktijkexamen doen voor het motor- of autorijbewijs. Mag ik zelf mijn specialist kiezen?

Voordat u praktijkexamen doet, beoordeelt het CBR uw rijgeschiktheid aan de hand van een Gezondheidsverklaring. Daarop staan een aantal vragen over uw gezondheid.

Heeft u ‘ja’ geantwoord op de vraag ‘Heeft u ADD, ADHD of Autisme Spectrum Stoornis ?’ En heeft u nog niet eerder een rijbewijskeuring ondergaan? Dan kunt u direct een afspraak maken met een onafhankelijk specialist voor een rijbewijskeuring. U kunt alleen gekeurd worden door een onafhankelijk specialist die keuringen voor het CBR verricht. Klik hier voor een overzicht van specialisten.

Heeft u al een verwijzing naar een specialist ontvangen van het CBR? U mag dan ook naar een andere onafhankelijk specialist uit de lijst.

Wat moet u doen?
1. Vul de Gezondheidsverklaring in op Mijn CBR. U logt in en ondertekent met DigiD met sms-controle. U betaalt met iDeal.
2. U ontvangt een e-mail dat er een bericht voor u klaar staat op Mijn CBR. Dit is een overzicht van alle antwoorden die u gegeven heeft. Of een brief met aanvullende vragen voor een arts, wanneer u ook andere vragen met ‘ja’ heeft beantwoord.
3. U logt in op Mijn CBR, downloadt en print het bericht dat u heeft ontvangen.
4. U maakt een afspraak met een specialist uit de lijst van het CBR voor een rijbewijskeuring wegens ADHD, ADD of een Autisme Spectrum Stoornis.
5. Vraag de specialist een keuringsrapport op de stellen.
6. Stuur het keuringsrapport per post terug naar het CBR of spreek af met de specialist wanneer deze het rapport opstuurt naar het CBR.
7. Het CBR beoordeelt uw rijgeschiktheid op basis van de Gezondheidsverklaring en de antwoorden van de arts.
8. Bij geschiktheid ontvangt u van het CBR een uitnodiging voor een rijtest.
9. Als de rijtest positief verloopt, krijgt u schriftelijk bericht van het CBR dat u rijgeschikt bent. Uw rijschool kan het praktijkexamen voor u aanvragen.feedback