Ik heb ADHD, ADD of een Autisme Spectrum Stoornis en ga praktijkexamen doen voor het motor- of autorijbewijs. Moet ik eerst naar een arts?

U moet naar een specialist als u ADHD, ADD of autisme heeft en praktijkexamen wil gaan doen om uw motor-of autorijbewijs te halen. In dit geval is de specialist een psychiater. In de Specialistenzoeker vindt u onafhankelijke psychiaters die de rijbewijseisen goed kennen en kennis hebben van ADHD, ADD of autisme spectrumstoornissen. U mag niet naar uw eigen psychiater gaan voor het onderzoek.

Het onderzoek bij de psychiater is onderdeel van de Gezondheidsverklaring waarbij we beoordelen of u geschikt bent om te rijden.

Vervolg
De psychiater adviseert of u een rijtest moet doen. Met een rijtest kunnen we goed beoordelen of u veilig en verantwoord kunt rijden. De rijtest is gratis.

  • Moet u een rijtest doen? Dan ontvangt u bericht dat u een rijtest moet inplannen. Tijdens de rijtest kijkt een deskundige van het CBR of uw ADHD, ADD of autisme van invloed is op uw deelname in het verkeer.
  • Moet u geen rijtest doen? Dan ontvangt u bericht dat u geschikt bent om te rijden.


Meer informatie

Wat doe ik als ik naar een keuringsarts of specialist moet?