Ik ben jonger dan 75 en heb geen groot rijbewijs

Verloopt uw rijbewijs voor uw 75ste verjaardag? Dan hoeft u in veel gevallen niet medisch gekeurd te worden. Heeft u een of meerdere vragen op uw Gezondheidsverklaring beantwoord met ‘ja'? Dan hebben wij wel informatie van een arts nodig.

Nadat u de Gezondheidsverklaring heeft ingevuld, krijgt u binnen 4 weken bericht van ons. In dit bericht staat vermeld als er aanvullende informatie nodig is. De formulieren die de arts of specialist moet invullen, zitten bij het bericht. U ontvangt dit bericht vaak meteen na het opsturen van uw Gezondheidsverklaring.

Hoe maak ik een afspraak?
Heeft u een bericht ontvangen dat er aanvullende informatie nodig is? Neem dan de volgende stappen:

  1. Maak zelf een afspraak met een arts. Plan uw afspraak binnen 4 weken nadat u het bericht heeft ontvangen. Vraag de arts of hij ZorgDomein gebruikt. Dit versnelt de beoordeling.
  2. Ga naar uw afspraak en neem alle formulieren mee. U vindt deze in Mijn CBR of in de bijlage van uw brief. De arts onderzoekt uw gezondheid en vult de formulieren in.
  3. Heeft de arts de formulieren online ingevuld? Dan hoeft u niets meer te doen. Heeft de arts de formulieren op papier ingevuld? Dan verstuurt u de documenten naar het CBR. De instructies hiervoor staan op de formulieren.

Vervolg
Het CBR beoordeelt de informatie en kijkt of u veilig kunt blijven rijden. Binnen 4 weken nadat wij de informatie van uw arts hebben ontvangen, krijgt u bericht van ons. Soms hebben wij nog meer informatie nodig. Dan ontvangt u een nieuwe verwijzing naar een arts. Als het CBR genoeg informatie heeft, hoort u of u rijgeschikt bent.

Bent u rijgeschikt? Dan kunt u uw rijbewijs verlengen bij uw gemeente of uw praktijkexamen reserveren.

Meer informatie

Ik moet een Gezondheidsverklaring indienen, hoe doe ik dat?
Ik ben doorverwezen naar een arts. Welke arts kies ik?

feedback