Ik ben jonger dan 75 en heb geen groot rijbewijs

Verloopt uw rijbewijs voor uw 75ste verjaardag? Dan hoeft u in veel gevallen niet medisch gekeurd te worden. Heeft u een of meerdere vragen op uw Gezondheidsverklaring beantwoord met ‘ja'? Dan hebben wij wel informatie van een arts nodig.

Na het opsturen van uw Gezondheidsverklaring, ontvangt u een bericht in Mijn CBR als er aanvullende informatie nodig is. De formulieren die de arts of specialist moet invullen, zitten bij het bericht. U ontvangt dit bericht vaak meteen na het opsturen van uw Gezondheidsverklaring. Duurt het langer? Bekijk dan de wachttijden op dit moment.

Bezoek aan 1 of meer artsen
Als u het bericht in Mijn CBR heeft ontvangen, neemt u de volgende stappen:

  1. Maak zelf een afspraak met een arts. Plan uw afspraak binnen 4 weken nadat u het bericht heeft ontvangen. Vraag de arts of hij ZorgDomein gebruikt. Dit versnelt de beoordeling.
  2. Ga naar uw afspraak en neem alle formulieren mee. U vindt deze in Mijn CBR. De arts onderzoekt uw gezondheid en vult hierover formulieren in.
  3. Heeft de arts de formulieren online ingevuld? Dan hoeft u niets meer te doen. Heeft de arts de formulieren op papier ingevuld? Dan verstuurt u de documenten naar het CBR. De instructies hiervoor staan op de formulieren.

Vervolg
Het CBR beoordeelt de informatie. Zo beoordelen wij of u geschikt bent om te rijden. Binnen 4 weken nadat wij de informatie van uw arts hebben ontvangen, krijgt u bericht van ons. Soms hebben wij nog meer informatie nodig. Dan ontvangt u een nieuwe verwijzing naar een arts. Als het CBR genoeg informatie heeft, hoort u of u rijgeschikt bent.

Bent u rijgeschikt? Dan kunt u uw rijbewijs verlengen bij uw gemeente of uw praktijkexamen reserveren.

Meer informatie

Ik moet een Gezondheidsverklaring indienen, hoe doe ik dat?
Welke arts vult mijn keuringsverslag in?

feedback