Ik ben 75 of ouder.

Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste verjaardag? En wilt u uw rijbewijs verlengen? Dan moet u gekeurd worden door een arts. Dit is een belangrijk deel van het stappenplan om uw rijbewijs te verlengen. Bekijk dit plan om te zien welke stappen u neemt, voordat u naar een arts gaat.

Hoe vraag ik mijn keuring aan?
In het stappenplan om uw rijbewijs te verlengen ziet u dat u eerst een Gezondheidsverklaring invult. Wij raden aan om dit 4 maanden voordat uw rijbewijs verloopt te doen. Dan is er genoeg tijd voor uw beoordeling. Vindt u het lastig om dit via de computer te doen? Bekijk dan ons advies.

Nadat u de Gezondheidsverklaring heeft ingevuld, krijgt u binnen 4 weken bericht van ons. Dit ziet u op Mijn CBR. Als u heeft aangegeven dat u graag post ontvangt, krijgt u hier ook een brief over. In dit bericht staat dat u een afspraak moet maken met een keuringsarts. In sommige gevallen zijn er meerdere onderzoeken nodig. Door dezelfde arts of door een andere arts of specialist. Dat ligt aan uw medische situatie. Dit ziet u terug in uw verwijsbrief.

Hoe maak ik een afspraak voor de keuring?

Heeft u het bericht ontvangen? Neem dan de volgende stappen:

  1. Maak zelf een afspraak met een arts. Plan uw afspraak binnen 4 weken nadat u het bericht heeft ontvangen. Vraag de arts of hij ZorgDomein gebruikt. Dit versnelt de beoordeling.
  2. Ga naar uw afspraak en neem uw ZD-code mee. De arts onderzoekt uw gezondheid en vult het keuringsverslag in en indien nodig andere formulieren.
  3. Heeft de arts de formulieren online ingevuld? Dan hoeft u niks meer te doen. Heeft de arts de formulieren op papier ingevuld? Dan verstuurt u de documenten naar het CBR. Op het formulier leest u hoe u dit doet.

Vervolg
Het CBR beoordeelt de informatie en kijkt of u veilig kunt blijven rijden. Binnen 4 weken nadat wij de informatie van uw arts hebben ontvangen, krijgt u bericht van ons. Soms hebben wij nog meer informatie nodig. Dan ontvangt u een nieuwe verwijzing naar een arts. Als het CBR genoeg informatie heeft, hoort u of u rijgeschikt bent.

Bent u rijgeschikt? Dan kunt u binnen 1 jaar uw rijbewijs verlengen bij uw gemeente.

Meer informatie
Rijbewijs verlengen na uw 75ste
Hoe kom ik aan het keuringsverslag?