Hoe wijzig ik datum of tijdstip van mijn al gereserveerde theorie-examen?

Je kunt je theorie-examen voor auto, motor of bromfiets maximaal 1 keer verzetten. Je theorie-examen afzeggen kan niet.
Binnen 7 dagen vóór de geplande examendatum kun je je examen alleen nog vervroegen en alleen als er nog plek is. Is je examen over 7 dagen of later ingepland? Dan kun je je examen ook verplaatsen naar een later tijdstip.

Hoe je je theorie-examen verzet is afhankelijk van hoe de reservering is gemaakt.

Theorie-examen verzetten dat ik heb gereserveerd via Mijn CBR
Heb je zelf de reservering gemaakt via Mijn CBR? Dan wijzig je de datum ook via Mijn CBR. Log in op Mijn CBR en ga naar Mijn dossier > Mijn gereserveerde examens, toetsen en rijtesten om de wijziging te maken. Je ontvangt een bevestigingsmail van de wijziging.
  
Theorie-examen verzetten dat door mijn opleider is gereserveerd
Het is niet mogelijk om je theorie-examen bij ons te verzetten als je rijschool je theorie-examen voor je heeft ingepland. Neem in dit geval contact op met je rijschool. Houd er rekening mee dat een machtiging van je opleider nodig is, als je het theorie-examen verzet in de periode na 1 maart 2021. Bijvoorbeeld: het theorie-examen stond gereserveerd op 14 januari 2021, maar je verzet deze naar 4 maart 2021. Je opleider heeft dan jouw machtiging nodig om het examen te verzetten. Een machtiging van je opleider is verplicht voor alle theorie-examens die op of na 1 maart 2021 worden afgenomen. 
 
Theorie-examen verzetten dat ik heb gereserveerd via het aanvraagformulier 
Je kunt je theorie-examen niet zelf verzetten als je je theorie-examen hebt gereserveerd via het aanvraagformulier theorie-examen. Neem in dit geval contact op met onze klantenservice.

Meer informatie
Wat als ik mijn theorie-examen niet heb kunnen doen?

 

feedback