Hoe vraag ik Klein Vaarbewijs 1, Klein Vaarbewijs 2 of Groot Pleziervaartbewijs 2 aan?

Als u uw examen gehaald heeft, vraagt u uw Klein Vaarbewijs 1Klein Vaarbewijs 2 of Groot Pleziervaartbewijs 2 aan via Mijn CBR. U kunt alleen een vaarbewijs aanvragen als u aan de eisen van dat type vaarbewijs voldoet. Bent u geslaagd voor Klein Vaarbewijs 2? Dan krijgt u ook automatisch Klein Vaarbewijs 1. Deze hoeft u niet nog eens apart aan te vragen.

1. Log in op Mijn CBR met SMS of App.
  2. Klik op Alle taken of op de button Iets anders
  3. Klik onder Recreatievaart op Gezondheidsverklaring recreatievaart
  4. U volgt alle verdere stappen zoals aangegeven.
  5. Klik onder Recreatievaart op Vaarbewijs aanvragen
  6. Klik op Eerste aanvraag vaarbewijs
  7. Klik op Start
  8. U kiest de pas met de meeste bevoegdheden (waar u recht op heeft).
  9. U volgt alle verdere stappen zoals aangegeven.
  10. U ontvangt uw vaarbewijs binnen 5 werkdagen.

Uw vaarbewijs is ook een ICC Inland waters. Daarnaast zijn Vaarbewijs 2 en Groot Pleziervaartbewijs 2 ook ICC Coastal waters

Hoe vraag ik het vaarbewijs aan als ik geen DigiD heb?
Alleen als u geen DigiD heeft, vraagt u het vaarbewijs aan via het aanvraagformulier. Stuur het formulier naar het CBR. Als het CBR uw aanvraag binnen heeft, krijgt u een brief met een rekening. Nadat wij de betaling binnen hebben, sturen wij uw vaarbewijs binnen 2 weken op.

Aan welke eisen moet mijn pasfoto voldoen?
Bij het aanvragen van uw vaarbewijs via Mijn CBR moet u uw pasfoto uploaden. Uw pasfoto moet aan de onderstaande eisen voldoen:

• Het bestandstype is JPG of JPEG.
  • De bestandsgrootte is minimaal 50 KB en maximaal 5 MB.
  • De foto voldoet aan dezelfde eisen als een pasfoto voor paspoort of ID-kaart.
  • Het is geen foto van een pasfoto.
  • De foto staat rechtop.

Kan ik mijn vaarbewijs bij het CBR aanvragen als ik het examen bij de Vamex behaald heb?

Ja, als u het examen al bij Vamex heeft gedaan, hoeft u het niet opnieuw te doen. Vanaf 1 januari 2020 voert het CBR de examinering en de afgifte van het Klein Vaarbewijs en het Groot Pleziervaartbewijs uit. U kunt uw vaarbewijs meteen aanvragen via  Mijn CBR