Hoe vraag ik een tweede onderzoek aan?

Als u het niet eens bent met de uitslag van uw medisch onderzoek of onderzoek alcohol of drugs? Dan mag u een tweede onderzoek laten doen. Dit is uw eigen keuze en u hoeft hier geen reden voor te geven. Wij raden u wel aan de brief met de uitslag van het eerste onderzoek goed te lezen, voordat u kiest voor een tweede onderzoek.

Hoe vraag ik een tweede onderzoek aan?
U krijgt een brief met de vraag of u een tweede onderzoek wilt doen en een factuur voor dit onderzoek. Deze versturen wij tegelijkertijd met de brief met de uitslag van uw eerste onderzoek. Als u een tweede onderzoek wilt doen, betaalt u de factuur binnen 14 dagen nadat u de uitslag van uw eerste onderzoek heeft gekregen.

Zodra u betaald heeft, krijgt u binnen 4 weken een nieuwe verwijzing naar een arts. Vervolgens neemt u binnen 4 weken contact op met deze arts om een afspraak te plannen voor het onderzoek.

Kan het tweede onderzoek mijn besluit veranderen?
Dat kan, maar dat gebeurt niet altijd. Het tweede onderzoek is geen ‘herkansing’. Alleen als wij tijdens het tweede onderzoek twijfels krijgen over de resultaten van het eerste onderzoek, kan het besluit veranderen.

Wat kost een tweede onderzoek?
De kosten voor een tweede onderzoek vindt u bij Tarieven. Houd er rekening mee dat u voor een tweede onderzoek geen betalingsregeling kunt krijgen.

Goed om te weten
Wilt u geen tweede onderzoek? Dan hoeft u niet te reageren op de brief over het tweede onderzoek. U krijgt binnen 4 weken ons definitieve besluit.