Hoe vind ik een keuringsarts of specialist?

In ons bericht staat naar wat voor keuringsarts of specialist u moet. U vindt dit bericht in Mijn CBR. Ga daarvoor naar Lopende zaken onder Gezondheidsverklaring(en) rijbewijs. Als u in Mijn CBR heeft aangegeven dat u graag post ontvangt, krijgt u hier ook een brief over.

Hieronder leest u hoe u een keuringsarts of specialist vindt.

Ik moet naar een keuringsarts
Het ligt aan uw situatie hoe u een keuringsarts vindt:

Ik ben 75 of ouder
U kiest zelf een keuringsarts die uw keuringsverslag invult. U vindt deze arts het makkelijkst door op internet te zoeken naar een keuringsarts voor het rijbewijs. U kunt ook uw huisarts om advies vragen naar welke arts u kunt gaan. Uw eigen huisarts doet dit meestal niet, om de vertrouwensrelatie te beschermen.

Ik ben jonger dan 75 en ik vraag een groot rijbewijs aan
U kiest zelf een arbo- of bedrijfsarts die het keuringsverslag invult. Bent u in de afgelopen 2 jaar op uw werk gekeurd door een arbo-arts? Dan mag u dit verslag gebruiken als het dezelfde inhoud heeft als ons keuringsverslag.

Ik ben jonger dan 75 en vraag geen groot rijbewijs aan
U kiest zelf een keuringsarts die uw vragenlijst invult. U vindt deze arts het makkelijkst door op internet te zoeken naar een keuringsarts voor het rijbewijs. U kunt ook uw huisarts om advies vragen naar welke arts u kunt gaan. Uw eigen huisarts doet dit meestal niet, om de vertrouwensrelatie te beschermen.

Ik ben voor lange tijd in het buitenland
U kiest een keuringsarts in het buitenland met een geldige Nederlandse BIG registratie.

Ik moet naar een specialist
Als u naar een specialist moet, staat in uw bericht of u zelf een specialist kiest of dat wij een specialist voor u hebben gekozen.

  • U mag zelf kiezen: kies een specialist uit de Specialistenzoeker.
  • U mag niet zelf kiezen: controleer in uw bericht naar welke specialist u moet. Heeft u een goede reden om naar een andere specialist te gaan dan de specialist die wij voor u hebben gekozen? Bekijk dan hoe u om een andere specialist kunt vragen.

Bent u voor langere tijd in het buitenland? Dan kiest u een specialist in het buitenland met een geldige Nederlandse BIG registratie.

Goed om te weten

  • Bent u verwezen naar een keuringsarts én een specialist? Dan kan de specialist vaak ook het keuringsverslag invullen. Zo kunt u alles doen in één afspraak. Vraag of dit mogelijk is bij het maken van de afspraak.
  • Vraag tijdens het maken van de afspraak of uw keuringsarts de formulieren via ZorgDomein wil insturen. Zo komt de gevraagde informatie meteen bij ons binnen en kunnen wij sneller beoordelen of u veilig de weg op kunt.

Meer informatie
Wanneer moet ik naar een arts voor het invullen van het keuringsverslag?
Ik ben verwezen naar een specialist of keuringsarts, wat moet ik doen?
Hoe werkt de medische keuring voor 75+ en groot rijbewijs?