Hoe verleng ik mijn ADN-verklaring?

Om in het bezit te blijven van een geldige ADN-verklaring bent u verplicht elke 5 jaar uw verklaring te verlengen. Om uw ADN-verklaring te verlengen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. U moet een herhalingscursus volgen bij een opleider die door het CBR erkend wordt. U moet slagen voor de eindtest die na afloop van de cursus wordt afgenomen.
  2. U moet een aanvraagformulier indienen. Zodra wij het ingevulde aanvraagformulier hebben ontvangen, krijgt u een brief met een betalingsverzoek. Als de betaling is voltooid, krijgt u uw ADN-verklaring binnen 2 weken thuisgestuurd.


Hoe lang is mijn verklaring geldig nadat ik verlengd heb?

Doet u de herhalingscursus en de eindtest in het jaar voor het verlopen van uw certificaat? Dan wordt de einddatum van uw huidige verklaring met 5 jaar verlengd.

Doet u de herhalingscursus en de eindtest eerder dan in het laatste jaar voor het verlopen van uw certificaat? Dan gaat de geldigheidsduur van 5 jaar in op het moment dat u uw eindtest behaald.

Wat heb ik nodig voor het verlengen van mijn Gas- of chemieverklaring?

Als u een gas- of chemieverklaring aanvraagt, moet u uw vaartijdverklaring of een kopie daarvan meesturen. Uit deze verklaring moet blijken dat u minimaal 1 jaar heeft gewerkt aan boord van een type G of een type C schip. Dit was binnen 2 jaar voordat u examen heeft gedaan, of binnen 2 jaar daarna. Deze vaartijdverklaring wordt afgegeven door de SAB (Stichting Afvalstoffen Binnenvaart) in Rotterdam. Bekijk de website van de SAB voor de voorwaarden van de afgifte van uw vaartijdverklaring.

Kunt u voor de aanvraag voor verlenging geen vaartijd aantonen? Dan moet u een bewijs van de herhalingscursus gas en/of chemie meesturen

feedback