Hoe plan ik mijn rijtest met een lesvoertuig in?

Heeft u een uitnodiging voor een rijtest met een lesvoertuig gekregen? Bedenk dan of u de rijtest in een automaat of in een schakelauto wil doen en controleer waar u nog meer op moet letten, voordat u de rijtest plant. Neem daarna de volgende stappen:

  1. Neem binnen 4 weken contact op met een rijopleider en huur een lesvoertuig. Vraag de opleider wat de kosten hiervoor zijn. De rijtest zelf is gratis.
  2. Vraag de rijopleider namens u een rijtest in te plannen. Spreek een datum, tijd en locatie af. De rijtest moet plaatsvinden binnen 6 maanden nadat u de uitnodiging heeft gekregen.
  3. Geef de productcode in de uitnodiging door aan de rijopleider.
  4. De rijopleider reserveert een rijtest voor u. U krijgt van de opleider een bericht met de geplande datum en tijd.

Wat moet ik doen als ik niet meer weet wanneer mijn rijtest is?
Als u een rijtest met een auto doet, vraagt u uw rijopleider om het bericht over de geplande rijtest nog een keer op te sturen. Doet u een rijtest met een ander voertuig? Neem dan contact met ons op.

Kan ik een rijtest in een aangepaste lesauto doen?

Heeft u een beperking of handicap? Dan kunt u de rijtest in een aangepaste lesauto doen als dat nodig is. Via de rijschoolzoeker vindt u makkelijk een rijopleider die hierin gespecialiseerd is. Klik op Filteren en vink aan: ‘Biedt lessen in een aangepast voertuig aan.'


feedback