Hoe kies ik een goede rijschool?

Jij kiest zelf je rijschool voor het praktijkexamen. Het is handig om rijscholen met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de kosten, maar bijvoorbeeld ook naar het slagingspercentage. Via de Rijschoolzoeker vind je de slagingspercentages van alle rijscholen op een rijtje. Een hoog slagingspercentage (boven de 50%) geeft aan dat veel mensen de eerste keer slagen voor hun rijexamen. Met onze rijbewijstips zie je waar je nog meer op kunt letten bij het kiezen van je rijschool.  

Hoe duur is een goede rijschool? 
De kosten voor losse rijlessen verschillen per rijschool. Bij de ene rijschool krijg je meer waar voor je geld dan bij de andere. Benieuwd aan welke kosten je allemaal moet denken? Bekijk onze tip Wat kost een rijbewijs halen?  

Moeten rijscholen zich aan bepaalde regels houden?  
De rijscholen die ingeschreven zijn bij het CBR moeten werken volgens de regels die beschreven staan in het Vademecum voor rijschoolhouders.

Hoe weet ik of mijn rijinstructeur rijles mag geven? 
Je kunt je rijinstructeur vragen naar zijn WRM-bevoegdheidspas. Alleen een rijinstructeur met een geldige WRM-bevoegdheidspas mag rijlessen geven. Je kunt dit ook zelf nakijken via de Bevoegdheidschecker of navragen bij het IBKI, het instituut voor certificering en examinering in de mobiliteitsbranche.

Zijn er ook rijscholen met aangepaste voertuigen?
Ja, je kunt dit als kenmerk kiezen in de Rijschoolzoeker. Het is meestal geen probleem om rijles te nemen en examen te doen als je een beperking of handicap hebt. Als het nodig is, doe je dat in een aangepaste auto.


feedback