Jij kiest zelf je rijopleider voor het praktijkexamen. Het is handig om rijopleiders met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de kosten, maar bijvoorbeeld ook naar het slagingspercentage. Via de Rijschoolzoeker vind je de slagingspercentages van alle rijopleiders op een rijtje. Een hoog slagingspercentage (boven de 50%) geeft aan dat veel mensen de eerste keer slagen voor hun rijexamen. Met onze rijbewijstips zie je waar je nog meer op kunt letten bij het kiezen van je rijopleider.
Zijn er ook rijopleiders met aangepaste voertuigen?
Ja, je kunt dit als kenmerk kiezen in de Rijschoolzoeker. Het is meestal geen probleem om rijles te nemen en examen te doen als je een beperking of handicap hebt. Als het nodig is, doe je dat in een aangepaste auto.
Zijn er ook opleiders die ervaring hebben met een visuele beperking?
Als je minder goed of niet ziet met één of beide ogen noemen we dat een visuele beperking. Op de website van Visio vind je rijopleiders die expert zijn in het werken met mensen met een visuele beperking.
Hoe duur is een goede rijschool?
De kosten voor losse rijlessen verschillen per rijopleider. Bij de ene rijopleider krijg je meer waar voor je geld dan bij de andere. Benieuwd aan welke kosten je allemaal moet denken? Bekijk onze tip: Wat kost een rijbewijs halen?
Moeten rijscholen zich aan bepaalde regels houden?
Tijdens toetsen en examens moeten rijscholen die ingeschreven zijn bij het CBR werken volgens de regels die beschreven staan in het Vademecum voor rijschoolhouders.
Hoe weet ik of mijn rijinstructeur rijles mag geven?
Je kunt je rijinstructeur vragen naar zijn WRM-bevoegdheidspas. Alleen een rijinstructeur met een geldige WRM-bevoegdheidspas mag rijlessen geven. Je kunt dit ook zelf nakijken via de Bevoegdheidschecker of navragen bij het IBKI, het instituut voor certificering en examinering in de mobiliteitsbranche.