Hoe kan ik het rapport van de arts bekijken?

Als u het rapport van de arts wilt bekijken, moet u dit overleggen met de arts. Dit noemen we inzagerecht. Denkt u dat een er een fout in het rapport staat? Bespreek dit dan ook met de arts. Dit noemen we correctierecht. U kunt hier gebruik van maken vóórdat de arts het rapport naar het CBR stuurt. Houd er rekening mee dat u alleen feitelijke fouten kunt aanpassen. Bijvoorbeeld:

U bent gestopt met het misbruiken van alcohol op 1 januari, maar in het rapport staat 1 april.

De arts vraagt altijd om uw toestemming voordat hij het rapport naar het CBR verstuurt.

Daarna kunt u op Mijn CBR in uw dossier het rapport inzien. Dit kan alleen als de arts gebruik maakt van ZorgDomein. Op onze website leest u hoe u uw documenten terug vindt op Mijn CBR.

Wat als ik niet wil dat de arts het rapport naar het CBR stuurt?
Als u niet wilt dat de arts het rapport naar het CBR stuurt, dan maakt u gebruik van uw blokkeringsrecht. De arts verstuurt het rapport dan niet. Het gevolg is dat u een bericht ‘besluit afzien’ van ons krijgt. Hierin staat dat wij uw gezondheid niet konden beoordelen. En we daardoor niet weten of u geschikt bent om te rijden. Wij verklaren uw rijbewijs dan ongeldig.

Hoe krijg ik een geldig rijbewijs als ik mijn blokkeringsrecht heb gebruikt?
U mag 1 jaar na het onderzoek van de arts weer laten beoordelen of u geschikt bent om te rijden. Dit doet u door een Gezondheidsverklaring in te dienen. Wij verwijzen u daarna opnieuw naar een arts voor een onderzoek.

Goed om te weten
Lukt het u niet om het rapport in te zien op Mijn CBR? Bekijk dan ons advies als u het lastig vindt om internet te gebruiken.

feedback