Hoe gaat het theorie-examen veiligheidsadviseur over de Binnenwateren (VB)?

Zorg dat u 15 minuten voor uw examen begint op het examencentrum bent en meld u aan bij de aanmeldzuil. Als u aan de beurt bent, vult u het examen in op een computer. Meer informatie over hoe het examen gaat, vindt u op onze website.

Wat moet ik meenemen naar het examen?

Van het CBR krijgt u kladpapier en een pen. Daar mag u gebruik van maken tijdens uw examen. Het gebruik van aanvullende informatie en andere hulpmiddelen is niet toegestaan. In de boeken zijn alleen tabjes/post-its en markeringen en eventuele kleine correcties van tekstuele fouten toegestaan.

Wat wordt er getoetst?
Tijdens het theorie-examen VB krijgt u onder andere vragen over:

  • het aanbrengen van opschriften, (grote) etiketten en oranje borden;
  • classificatie van gevaarlijke goederen;
  • constructievoorschriften voor schepen.

Hoe ziet het examen eruit?
Het theorie-examen VB bestaat uit 30 meerkeuzevragen en 2 cases met elk 5 meerkeuzevragen.

Hoeveel tijd heb ik voor het theorie-examen?
Het theorie-examen duurt 135 minuten. Bovenaan uw beeldscherm ziet u hoeveel tijd u nog heeft om het onderdeel af te maken.

Extra tijd of begeleiding nodig?
Voor het theorie-examen met extra tijd of het individueel begeleide examen krijgt u 15 minuten langer de tijd om de vragen te beantwoorden. Voor deze examens geldt een toeslag. Kijk op onze site welk examen bij u past.

Hoeveel vragen moet ik minimaal goed hebben om te slagen voor het theorie-examen?
U bent geslaagd als u 21 of meer meerkeuzevragen goed heeft beantwoord en in de 2 cases in totaal 7 of meer vragen goed heeft beantwoord. Tijdens uw examen kunt u uw antwoorden aanpassen zolang uw tijd nog niet om is. U kunt zelf naar de volgende of vorige vraag klikken.

Wanneer krijg ik de uitslag?
Na het examen ziet u de uitslag direct op uw beeldscherm. Als uw e-mailadres bij ons bekend is, krijgt u de uitslag ook per e-mail.

feedback