Hoe gaat het theorie-examen Chauffeur verantwoord veetransport?

Zorg dat u 15 minuten voor uw examen begint op het examencentrum bent en meldt u aan bij de aanmeldzuil. Als u aan de beurt bent, vult u het examen in op een computer. Meer informatie over hoe het examen gaat, vindt u op onze website.

Waar gaan de theorie-examenvragen over?
Tijdens het theorie-examen veetransport krijgt u onder andere vragen over:

  • gedrag van en het omgaan met de verschillende diersoorten;
  • dieren en gezondheid;
  • wet- en regelgeving;
  • vervoersregels en transportdocumenten.

Op onze website leest u alle exameneisen en ziet u 2 voorbeelden van examenvragen.

Hoeveel tijd heb ik voor het theorie-examen?
Het theorie-examen veetransport duurt 45 minuten en bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Bovenaan uw scherm ziet u hoeveel tijd u nog heeft om uw examen af te maken. Tijdens uw examen kunt u uw antwoorden aanpassen zolang uw tijd nog niet om is. U kunt zelf naar de volgende of vorige vraag klikken.

Wat moet ik meenemen naar het examen?

  • Een geldig identiteitsbewijs. Heeft u geen geldig identiteitsbewijs mee? Dan kunt u het theorie-examen niet doen. U krijgt het geld voor het examen niet terug.
  • Uw reserveringsbevestiging. Hierop staat uw reserveringsnummer, die heeft u nodig om u aan te melden voor het examen.

Dit is het enige wat u mee mag nemen in de examenzaal. Privéspullen en hulpmiddelen zoals een rekenmachine of studiemateriaal mogen dus niet mee in de examenzaal.

Waar kan ik mijn spullen laten?
Spullen zoals uw jas en uw telefoon doet u gratis in een kluisje in het examencentrum.

Hoeveel vragen moet ik minimaal goed hebben om te slagen voor het theorie-examen?
U bent geslaagd als u 24 of meer vragen goed heeft beantwoord. Na het examen ziet u meteen de uitslag op uw scherm. Als uw e-mailadres bij ons bekend is, krijgt u de uitslag ook per e-mail. Als u geslaagd bent, wordt uw getuigschrift binnen 2 weken per post naar u opgestuurd.

De uitslag is 5 jaar geldig. Om in het bezit te blijven van een geldig Getuigschrift van Vakbekwaamheid veetransport moet u elke 5 jaar uw getuigschrift verlengen.

Goed om te weten

  • Bij het examencentrum kunt u gratis oordoppen krijgen voor bij uw examen. Zo wordt u minder afgeleid en kunt u zich beter focussen op uw examen! Deze kunt u bij binnenkomst van de examenzaal zelf pakken uit de houder die aan de muur hangt.
  • Het kan zijn dat u voor uw theorie-examen gecontroleerd wordt met een handscanner. Dit doen we om te voorkomen dat er spullen mee de examenzaal in gaan die u niet mag meenemen. U kunt altijd iets vergeten zijn in uw kluisje te doen. Dit mag u na de scan alsnog doen.