Service

Uitgestelde examens

Op deze pagina houden we - bij slechte weersomstandigheden - driemaal daags het aantal uitgestelde praktijkexamens (inclusief toetsen) bij per dag, plaats en provincie. Het CBR streeft er natuurlijk altijd naar om examens doorgang te laten vinden. Daarom bepalen we pas vlak voor het examen of het doorgaat of niet, waarbij de lokale omstandigheden leidend zijn. Het uitstel wordt vervolgens doorgegeven aan de rijopleider van de kandidaat. Kandidaten worden dus altijd gewoon op de examenlocatie verwacht.

De kandidaat van wie het examen is uitgesteld, krijgt de mogelijkheid om zo spoedig mogelijk opnieuw examen te doen. Dit hangt af van de omstandigheden. Het CBR streeft er in ieder geval naar dat herexamens voor de auto binnen 5 weken kunnen worden gereserveerd en de overige praktijkexamens binnen 7 weken.

Als een rijexamen op winterbanden wordt afgelast vanwege winters weer, kan dit bij het CBR gratis worden ingehaald. Zie verder onderstaande Uitstelregeling met supplement winterbanden.

Theorie-examens gaan wel altijd door, ongeacht de weersomstandigheden. Ga dus ruim op tijd van huis zodat je jouw examen niet misloopt.

feedback