Service

Reserveringstermijn rijexamen auto

Het CBR streeft ernaar dat je eerste praktijkexamen voor de auto binnen 7 weken kan worden gereserveerd en herexamens binnen 5 weken. In 2019 lukte dat overal. Door de inhaalslag na de coronacrisis en de bijbehorende veiligheidsmaatregelen is dat helaas niet mogelijk in 2020.

Sinds 16 maart konden de examens twee maanden niet doorgaan. Alle uitgestelde examens kunnen worden ingehaald vóór 27 juli. Vanaf 27 juli kunnen nieuwe examens worden gedaan.

Hierbij is het belangrijk om een goede planning te maken met je rijschool. Dit betekent dat je in het begin van je rijopleiding je theorie-examen doet en je Gezondheidsverklaring indient via mijn.cbr.nl. Samen met de Gezondheidsverklaring regel je dan meteen op mijn.cbr.nl het machtigen van je rijschool om een praktijkexamen of toets voor jou te reserveren. Verder vraag je het praktijkexamen ruim van tevoren aan, zodat die meteen aansluit op de opleiding. Zie hierover ook onze rijbewijstip.

Verloopt binnenkort de geldigheid van je resultaat van het theorie-examen? Dan is deze mogelijk langer geldig. Kijk hier voor meer informatie.

feedback