Service

Reserveringstermijn rijexamen auto

Het CBR streeft ernaar dat je eerste praktijkexamen voor de auto binnen 7 weken kan worden gereserveerd en herexamens binnen 5 weken. In 2019 lukte dat overal. In 2020 is dat helaas niet mogelijk vanwege de coronacrisis. Sinds 16 maart konden de examens negen weken niet doorgaan. Daarna gingen ze weer van start met de bijbehorende veiligheidsmaatregelen.

Actuele termijnen

In de week van 12 tot en met 17 oktober lag de gemiddelde reserveringstermijn voor de eerste examens landelijk op 7,6 weken. Voor de herexamens is dat 4,1 weken. Deze termijnen kunnen per examenplaats hoger of lager uitvallen. Ook kunnen ze steeds veranderen door tussentijdse reserveringen en annuleringen. Dit gebeurt in deze coronatijd vaker dan normaal. Het ene moment kan de reserveringstermijn bijvoorbeeld op 7 weken liggen en het andere moment op 4 of 10 weken. Om het beeld zo betrouwbaar mogelijk te maken, drukt het CBR de reserveringstermijn uit in weekgemiddelden.

Planning

Het is belangrijk om een goede planning te maken met je rijschool. Dit betekent dat je in het begin van je rijopleiding je theorie-examen doet en je Gezondheidsverklaring indient via mijn.cbr.nl. Samen met de Gezondheidsverklaring regel je dan meteen op mijn.cbr.nl het machtigen van je rijschool om een praktijkexamen of toets voor jou te reserveren. Verder vraag je het praktijkexamen ruim van tevoren aan, zodat die meteen aansluit op de opleiding. Zie hierover ook onze rijbewijstip.

Resultaat theorie-examen

Verloopt binnenkort de geldigheid van je resultaat van het theorie-examen? Dan is deze mogelijk langer geldig. Kijk hier voor meer informatie.

feedback