Service

Reservering examens en rijtesten

Theorie-examen auto, bromfiets, motor

Reserveer zelf met je DigiD het theorie-examen voor de personenauto, bromfiets en motor. Ook kun je via Mijn CBR de reservering wijzigen of raadplegen: 

Mijn CBR

De rijschool kan het theorie-examen ook reserveren; hij kan hiervoor kosten in rekening brengen. 

Wijzigen theorie-examen

Meer dan zeven dagen voor de examendatum kun je het examen nog verzetten naar een later tijdstip. Binnen zeven dagen voor de examendatum kun je de afspraak alleen vervroegen als hier beschikbare data voor zijn. Annuleren kan niet. Restitutie kan onder bepaalde voorwaarden.

Praktijkexamen

Het reserveren van je praktijkexamen kun je via je rijschool regelen. Je examen moet immers ook in de agenda van de rijschool worden ingepast (zie: Wachttijd rijexamen auto).

Rijtest met eigen auto

Reserveer zelf met je DigiD een rijtest met je eigen personenauto. Ook kun je via Mijn CBR de reservering wijzigen of raadplegen. Voor een rijtest hoef je niet te betalen.

Rijtest met lesauto

Het reserveren of wijzigen van een rijtest met een lesauto regel je via een rijschool. In de uitnodigingsbrief staat hoe je een afspraak maakt. Voor een rijtest hoef je niet te betalen. De kosten voor het huren van een lesauto betaal je zelf. 

Wijzigen rijtest met eigen auto of lesauto

Meer dan zeven dagen voor de datum van je rijtest kun je de reservering nog verzetten naar een later tijdstip. Binnen zeven dagen voor de rijtest kun je de reservering alleen vervroegen als hier beschikbare data voor zijn. Annuleren kan niet. Meer informatie vind je in de voorwaarden van de rijtest.

Beroepsexamens

Beroepsexamens reserveren / wijzigen

feedback