Service

Reservering examens en rijtesten

Theorie-examen auto, bromfiets, motor

Reserveer zelf met je DigiD het theorie-examen voor de personenauto, bromfiets en motor. Ook kun je via Mijn CBR de reservering wijzigen of bekijken: 

Mijn CBR

Heb je geen DigiD en wil je zelf het theorie-examen reserveren? Vul dan het aanvraagformulier Theorie-examen in en stuur deze naar ons op. Lees op het aanvraagformulier goed door wat je moet doen. Zodra je aanvraag is geaccepteerd ontvang je van het CBR per e-mail een uitnodiging voor het examen. Die ontvang je uiterlijk 3 weken voor de examendatum.

De rijschool kan het theorie-examen ook reserveren; hij kan hiervoor kosten in rekening brengen. 

Veranderen theorie-examen

Als je binnen 7 dagen examen doet, kun je het examen alleen verzetten naar een eerder tijdstip (als daar nog plek is). Als je over meer dan 7 dagen examen doet, kun je het examen verzetten naar een eerder of later tijdstip. Annuleren kan niet. Teruggave van examengeld kan onder bepaalde voorwaarden.

Praktijkexamen

Het reserveren van je praktijkexamen kun je via je rijschool regelen. Je examen moet namelijk ook in de agenda van de rijschool worden ingepast (zie: Wachttijd rijexamen auto).

Rijtest met eigen auto

Reserveer zelf met je DigiD een rijtest met je eigen personenauto. Ook kun je via Mijn CBR de reservering wijzigen of bekijken. Voor een rijtest hoef je niet te betalen.

Rijtest met lesauto

Het reserveren of wijzigen van een rijtest met een lesauto regel je via een rijschool. In de uitnodigingsbrief staat hoe je een afspraak maakt. Voor een rijtest hoef je niet te betalen. De kosten voor het huren van een lesauto betaal je zelf. 

Wijzigen rijtest met eigen auto of lesauto

Meer dan zeven dagen voor de datum van je rijtest kun je de reservering nog verzetten naar een later tijdstip. Binnen zeven dagen voor de rijtest kun je de reservering alleen vervroegen als hier beschikbare data voor zijn. Annuleren kan niet. Meer informatie vind je in de voorwaarden van de rijtest.

Beroepsexamens

Beroepsexamens reserveren / wijzigen