Duplicaat aanvragen en certificaten

Taxichauffeur

Voordat u een chauffeurskaart bij Kiwa kunt aanvragen, moet u onder andere bij het CBR het chauffeursdiploma taxi halen. Hiervoor moet u een theorie- en een praktijkexamen doen. Er zijn een aantal vrijstellingen. Eén daarvan is een vrijstelling voor het theorie-examen wanneer u in het bezit bent van het basiskwalificatie vakbekwaamheid Personenvervoer voor code 95 (VVVD), behaald ná 10 september 2008.

Procedure

Heeft u de basiskwalificatie vakbekwaamheid personenvervoer in Nederland behaald? Dan wordt de vrijstelling automatisch geregeld. Beschikt u over een basiskwalificatie vakbekwaamheid personenvervoer behaald in een ander land dan Nederland? Dan kunt u deze kwalificatie (vakbekwaamheidsdocument) omwisselen bij de RDW.

Vervolgens kunt u een mailtje sturen naar klantenservice.ccv@cbr.nl met een kopie van het VVVD. Het CBR verwerkt deze. U hoeft dan alleen het praktijkexamen te doen. U heeft keuze uit een praktijkexamen voor de beperkte chauffeurskaart en een praktijkexamen voor de volledige chauffeurskaart.

Kosten

Voor het omwisselen van uw basiskwalificatie kunt u informatie opvragen bij de RDW.

De kosten voor het praktijkexamen voor de volledige chauffeurskaart bedragen:

€ 194,20

De kosten voor het praktijkexamen voor de volledige chauffeurskaart bedragen:

€ 242,80
      feedback