Hoe kan ik rijden met epilepsie?

Uw rijbewijs halen of verlengen met epilepsie

Tijdens een epileptische aanval kunt u uw bewustzijn verliezen. Als dat in het verkeer gebeurt, is dat gevaarlijk voor uzelf en voor anderen. Daarom beoordeelt het CBR of u veilig kunt autorijden met epilepsie. We doen dat als u uw rijbewijs wilt halen, maar ook als u een aanval heeft gehad terwijl u al een rijbewijs heeft.

Hoe kan ik mijn rijbewijs halen met epilepsie?

Iedereen die een rijbewijs wil halen, vult een vragenlijst over zijn gezondheid in: de Gezondheidsverklaring. Zo kunnen we onderzoeken of mensen gezond genoeg zijn om veilig te kunnen rijden.

Heeft u wel eens een epileptische aanval gehad?
Vul de Gezondheidsverklaring dan al in vóórdat u rijlessen neemt. Zodat u zeker weet of u een rijbewijs kunt halen, voordat u aan rijlessen begint.

Hoe kan ik mijn rijbewijs verlengen met epilepsie

Bent u 75 jaar of ouder, heeft u een groot rijbewijs (categorie C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 of D1E) of heeft u eerder bij het CBR aangegeven dat u een epileptische aanval heeft gehad? Dan vult u niet alleen 6 of 12 maanden na een epileptische aanval een Gezondheidsverklaring in, maar ook als u uw rijbewijs verlengt. U krijgt daarna een verwijzing naar een neuroloog of een arts.

Het CBR beoordeelt met de informatie van de neuroloog of arts of u nog veilig de weg op kunt. Voordat uw rijbewijs verloopt krijgt u hier bericht over van de RDW. In dit bericht staat informatie over het invullen van een Gezondheidsverklaring.