Gezondheidsverklaring

Wanneer hoor ik iets van het CBR over mijn Gezondheidsverklaring?

Ik heb mijn Gezondheidsverklaring ingediend, wat nu?

U ontvangt binnen 4 weken na het inleveren van uw Gezondheidsverklaring bericht van ons over de vervolgstappen. Verloopt uw rijbewijs in deze periode? En stuurde u uw Gezondheidsverklaring meer dan 3 maanden voor de verloopdatum van uw rijbewijs op? Dan krijgt u binnen 10 dagen al bericht. De vervolgstappen hangen af van uw persoonlijke situatie.

Op Mijn CBR kunt u zien wat de status van uw Gezondheidsverklaring is. Dit staat op Mijn CBR onder Lopende zaken. Heeft u na 4 weken nog geen reactie? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Wanneer krijg ik een ontvangstbevestiging?

U levert een Gezondheidsverklaring in via Mijn CBR. Daarna krijgt u binnen 1 uur een ontvangstbevestiging via e-mail.
Heeft u een Gezondheidsverklaring per post opgestuurd? Dan krijgt u een ontvangstbevestiging binnen 1 week in de brievenbus.

Wanneer hoor ik iets als ik rijgeschikt ben?

Als u gezond genoeg bent om te rijden, krijgt u via Mijn CBR gelijk het bericht dat u rijgeschikt bent.
Heeft u de Gezondheidsverklaring met de post opgestuurd? Dan ontvangt u dit besluit tegelijk met de ontvangstbevestiging.

Wanneer hoor ik iets als er meer informatie nodig is?

Het kan zijn dat we meer informatie nodig hebben om te bepalen of u rijgeschikt bent. U ontvangt hier binnen 4 weken een bericht van ons over. We verwijzen u dan naar een arts voor een keuring of nodigen u uit om een rijtest te doen.

Ik ben 75+ op het moment dat mijn rijbewijs verlooptIk heb een rijbewijs met een beperkte geldigheidsduur, ben jonger dan 75 en wil deze verlengenIk ben beroepschauffeurIk wil rijexamen doenMijn medische situatie is gewijzigd en ik twijfel aan mijn rijgeschiktheid