Uw situatie

Welke kosten vergoedt het CBR?

Wacht u al lang op een reactie van het CBR op uw ingestuurde Gezondheidsverklaring? Heeft u daardoor kosten gemaakt? In sommige situaties worden deze kosten vergoed door het CBR. We maken daarbij onderscheid tussen eventuele dubbele kosten die u heeft gemaakt en de kosten voor een spoedaanvraag van het rijbewijs bij de gemeente.

Dubbele kosten

Soms komt het voor dat klanten dubbele kosten maken door de lange wachttijden of omdat er iets is misgegaan met de verwerking van de in- en uitgaande post. Dan gaat het om de aanschaf van een nieuwe Gezondheidsverklaring of een keuring die opnieuw gedaan moet worden. Is dat bij u het geval? Neem dan contact op met onze Klantenservice (088 227 77 00). Zij bespreken met u wat de mogelijkheden zijn en of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Kosten voor spoedaanvraag rijbewijs

Heeft u een besluit van het CBR ontvangen en wilt u met spoed het rijbewijs aanvragen bij de gemeente? In bepaalde gevallen worden deze kosten vergoed door het CBR. Kijk op deze pagina wat de voorwaarden zijn. U vindt daar ook direct het formulier om de vergoeding van de spoedkosten aan te vragen.

feedback