Rijbewijs verlengen na uw 75ste

Tips

Vul uw Gezondheidsverklaring op tijd in

De beoordeling van uw Gezondheidsverklaring kan lang duren. We adviseren daarom om vier maanden voordat uw rijbewijs verloopt een Gezondheidsverklaring in te vullen. Heeft u problemen met uw gezondheid? Dan adviseren we u om vijf maanden van tevoren de Gezondheidsverklaring in te vullen.

Heeft u alleen een brommerrijbewijs (AM-rijbewijs)? Dan hoeft u geen Gezondheidsverklaring in te vullen.

Online gaat het snelst

Er zijn twee manieren om uw Gezondheidsverklaring in te vullen. Online via Mijn CBR, of op papier.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun Gezondheidsverklaring online in te vullen. Vanwege de lagere kosten, de snelheid of het gemak. Als u uw Gezondheidsverklaring online invult via Mijn CBR, ontvangen wij direct uw informatie. Ook is het belangrijk dat u een arts kiest die met ZorgDomein werkt. Sinds kort kunnen artsen de resultaten van hun onderzoek namelijk direct met ons delen via dit digitale platform. Eerder duidelijkheid voor u dus. Vraag daarom of een arts met ZorgDomein werkt als u een afspraak maakt. Daarnaast is het online proces minder foutgevoelig dan het papieren proces. Toch een papieren Gezondheidsverklaring kopen? Dan zijn er een aantal mogelijkheden.

Komt u er niet uit?

Heeft u hulp nodig bij het online invullen en opsturen van uw Gezondheidsverklaring? Misschien kan een vriend of familielid u helpen. U kunt ook terecht bij uw bibliotheek. Daar helpen ze u verder. Ook als u geen lid bent. Zo worden er steeds meer ‘Informatiepunten Digitale Overheid’ geopend en kunt u er gratis computercursussen volgen. Zoals de cursussen Klik & Tik en Digisterker. In de cursus ‘Werken met de e-overheid’ van Digisterker leert u een DigiD aanvragen en omgaan met de websites van de overheid. Zo regelt u uw zaken met de overheid voortaan zelf, via internet. Via het Informatiepunt Digitale Overheid kunt u opzoeken waar cursussen bij u in de buurt zijn.

feedback