Gezondheidsverklaring

Uw gezondheidsverklaring

Hoe werkt het?

Het is belangrijk dat u gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Niet alleen voor uzelf maar ook voor andere weggebruikers. Het CBR beoordeelt dit met de Gezondheidsverklaring. Het invullen van deze verklaring doet u het snelst via Mijn CBR.

De Gezondheidsverklaring vult u zelf in. Want het gaat om uw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Op Mijn CBR logt u in met DigiD met de extra controle via SMS of App. Heeft u nog geen DigiD met sms-controle of App? Vraag die dan aan op www.digid.nl. Beantwoord de vragen van de Gezondheidsverklaring en betaal via iDeal (€ 37,80).

Nadat u de Gezondheidsverklaring heeft ingevuld en betaald, ontvangt u per mail en via Mijn CBR direct de ontvangstbevestiging van uw ingediende Gezondheidsverklaring. Vervolgens ontvangt u zo snel mogelijk (maximaal binnen 3 weken) via Mijn CBR een bericht met meer informatie.

Wat is de Gezondheidsverklaring?

In de Gezondheidsverklaring beantwoordt u vragen over uw gezondheid. Bijvoorbeeld over de medicijnen die u gebruikt en over ziektes waardoor u mogelijk niet veilig kunt rijden. Of over lichamelijke beperkingen waardoor u alleen met een aangepaste auto mag rijden. Bij Uw situatie leest u wanneer u een Gezondheidsverklaring moet invullen.

Hier ziet u de vragen die u in de Gezondheidsverklaring beantwoordt:

Gezondheidsverklaring voor auto-, motor en T-rijbewijsGezondheidsverklaring voor het groot rijbewijsGezondheidsverklaring voor mensen van 75 jaar of ouderEigen verklaring voor klein vaarbewijs en groot pleziervaartbewijs

feedback