Gezondheidsverklaring

Uw gezondheidsverklaring

Hoe werkt het?

Het is belangrijk dat u gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Niet alleen voor uzelf maar ook voor andere weggebruikers. Het CBR beoordeelt dit met de Gezondheidsverklaring. Het invullen van deze verklaring doet u via Mijn CBR. U kunt ook de Gezondheidsverklaring op papier invullen en indienen.

De Gezondheidsverklaring vult u zelf in. Want het gaat om uw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Op Mijn CBR logt u in met DigiD met de extra controle via SMS. Heeft u nog geen DigiD met SMS-controle? Vraag deze dan eerst aan. Beantwoord de vragen van de Gezondheidsverklaring en betaal via iDeal.

Nadat u uw Gezondheidsverklaring hebt ingevuld en betaald, ontvangt u per mail meer informatie.

Wat is de Gezondheidsverklaring?

In de Gezondheidsverklaring beantwoordt u vragen over uw gezondheid. Bijvoorbeeld over de medicijnen die u gebruikt en over ziektes waardoor u mogelijk niet veilig kunt rijden. Of over lichamelijke beperkingen waardoor u alleen met een aangepaste auto mag rijden.

Hier ziet u de vragen die u in de Gezondheidsverklaring beantwoordt. Heeft u een papieren Gezondheidsverklaring gekocht? Dan kunnen de vragen er iets anders uitzien.

Eigen verklaring voor klein vaarbewijs en groot pleziervaartbewijsGezondheidsverklaring voor auto-, motor en T-rijbewijsGezondheidsverklaring voor beroepschauffeursGezondheidsverklaring voor mensen van 75 jaar of ouder

feedback