Gezondheidsverklaring

Uw gezondheidsverklaring

Waarschuwing: pas op voor misleidende website
Er zijn meerdere misleidende websites actief die beweren hulp te bieden bij het kopen van een Gezondheidsverklaring of het invullen daarvan. In werkelijkheid moet u daarna alsnog naar de website van het CBR voor de echte Gezondheidsverklaring. Hierdoor verdubbelen de kosten. Regel de Gezondheidsverklaring altijd veilig via de website van het CBR.

Hoe werkt het?

Het is belangrijk dat u gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Niet alleen voor uzelf maar ook voor andere weggebruikers. Het CBR beoordeelt dit met de Gezondheidsverklaring. Het invullen van deze verklaring doet u het snelst via Mijn CBR.

In de Gezondheidsverklaring beantwoordt u vragen over uw gezondheid. Bijvoorbeeld over de medicijnen die u gebruikt en over ziektes waardoor u mogelijk niet veilig kunt rijden. Of over lichamelijke beperkingen waardoor u alleen met een aangepaste auto mag rijden. Bij Uw situatie leest u wanneer u een Gezondheidsverklaring moet invullen.

De Gezondheidsverklaring vult u zelf in. Want het gaat om uw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Op Mijn CBR logt u in met uw DigiD. Beantwoord de vragen van de Gezondheidsverklaring en betaal via iDeal (€ 41,00).

Nadat u de Gezondheidsverklaring heeft ingevuld en betaald, ontvangt u hiervan via Mijn CBR een ontvangstbevestiging en daarna een bericht met meer informatie. Kijk hier voor actuele reactietermijnen.

De vragen in de Gezondheidsverklaring?

Hier ziet u de vragen die u in de Gezondheidsverklaring beantwoordt:

Vragen op de Gezondheidsverklaring voor rijbewijzen auto, motor en T

Vragen op de Gezondheidsverklaring voor groot rijbewijs

Vragen Gezondheidsverklaring voor mensen van 75 jaar of ouder

Vragen op de Gezondheidsverklaring voor het Recreatievaarbewijs

Questions on the driver's Health certificate