Gezondheidsverklaring invullen

Uitleg DigiD en internetbankieren

Heeft u nog geen DigiD?

Om in te loggen op Mijn CBR, heeft u DigiD met sms-controle nodig of de DigiD-app. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Daarmee kunt u veilig inloggen op websites van de overheid, zoals Mijn CBR. U vraagt uw DigiD met sms-controle of de DigiD-app eenvoudig aan op digid.nl/aanvragen. De rest wijst zich vanzelf. Na de aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een brief waarmee u uw DigiD kunt activeren. Op de website Alles over DigiD staat veel informatie en kunt u oefenen met het aanvragen en gebruiken van uw DigiD.

Wilt u hulp bij het aanvragen van een DigiD? Ga dan naar de bibliotheek. Daar helpen ze u verder. Ook als u geen lid bent. Zo worden er steeds meer ‘Informatiepunten Digitale Overheid’ geopend en kunt u er gratis computercursussen volgen. Zoals de cursussen Klik & Tik en Digisterker. In de cursus ‘Werken met de e-overheid’ van Digisterker leert u een DigiD aanvragen en omgaan met de websites van de overheid. Zo regelt u uw zaken met de overheid voortaan zelf, via internet. Via het Informatiepunt Digitale Overheid kunt u opzoeken waar computercursussen bij u in de buurt zijn.

Heeft u al DigiD, maar nog geen sms-controle of DigiD-app?

Om in te loggen op Mijn CBR, heeft u DigiD met sms-controle nodig of de DigiD-app. Dat is een extra beveiliging. Op mijn.digid.nl ziet u na inloggen of ‘controle via sms’ bij u al actief is. Staat 'controle via sms' op Niet actief? Klik dan op ‘Controle via sms aanvragen’. U ontvangt dan binnen drie werkdagen een brief van DigiD waarmee u de sms-controle instelt.

Internetbankieren bij een Nederlandse bank

Om de Gezondheidsverklaring via internet te kunnen betalen heeft internetbankieren nodig, zodat u veilig kunt betalen met iDeal. Bankiert u nog niet via internet? Neem dan contact op met uw bank: zij kunnen u verder helpen.