Gezondheidsverklaring

Gezondheidsverklaring invullen

  Wanneer beginnen?

  1. Dien uw Gezondheidsverklaring 90 dagen voor het verlopen van uw rijbewijs in
  Zorg ervoor dat u uw Gezondheidsverklaring 90 dagen (3 maanden) voordat uw rijbewijs verloopt, heeft ingediend. Als u weet dat u een arts of medisch specialist moet bezoeken, adviseren wij u om 5 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te starten. Deze video geeft u gericht advies:

  2. Vul de Gezondheidsverklaring digitaal in via Mijn CBR
  Dit gaat sneller dan per post. Daarnaast kunt u in uw dossier op Mijn CBR de status van uw aanvraag op elk moment bekijken.

  3. Neem al uw formulieren mee
  Neem bij afspraken met de arts en specialist(en) een printje mee van alle berichten en formulieren die u van het CBR ontvangt nadat u uw Gezondheidsverklaring heeft ingediend. Aanvragers van een groot rijbewijs en mensen van wie het rijbewijs op of na hun 75 verjaardag verloopt, moeten altijd gekeurd worden door een arts.

   Moet u in uw situatie een Gezondheidsverklaring invullen?

   Het invullen van de Gezondheidsverklaring

   Vul de Gezondheidsverklaring in via Mijn CBR. U logt in met uw DigiD met de extra controle via SMS. Gebruik nooit een DigiD van een ander. De Gezondheidsverklaring betaalt u via iDeal.

   Inloggen Mijn CBR met DigiD

   Nog geen DigiD?

   Vraag uw DigiD met SMS aan op digid.nl. Zorg dat u daarbij uw 06-nummer invult zodat u na het activeren gebruik kunt maken van inloggen met de extra controle via SMS of DigiD-app. Dit extra veiligheidsniveau is (omdat u met een Gezondheidsverklaring medische gegevens doorgeeft) nodig om op Mijn CBR de Gezondheidsverklaring te kunnen indienen en later de status van de afhandeling ervan te kunnen raadplegen.

   In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe het aanvragen van DigiD verloopt.

   Wilt u hulp bij het aanvragen van een DigiD?  Ga dan naar de bibliotheek. Daar helpen ze u verder. Ook als u geen lid bent. U kunt er gratis computercursussen volgen. In de cursus Digisterker leert u een DigiD aanvragen en omgaan met de websites van de overheid. Zo regelt u uw zaken met de overheid voortaan zelf, via internet.

   Kunt of wilt u geen DigiD aanvragen? Koop dan een Gezondheidsverklaring op papier. Wees u er van bewust dat de verwerking van een papieren Gezondheidsverklaring, per gewone post, waarschijnlijk langer duurt dan wanneer u deze digitaal indient op Mijn CBR. Ook kunt u zonder DigiD de status van de verwerking niet volgen op Mijn CBR.

   feedback