Gezondheidsverklaring

Gezondheidsverklaring invullen

Moet u in uw situatie een Gezondheidsverklaring invullen?

Vul de Gezondheidsverklaring in via Mijn CBR. U logt in met uw DigiD met de extra controle via SMS. Gebruik nooit een DigiD van een ander. De Gezondheidsverklaring betaalt u via iDeal.

Inloggen Mijn CBR met DigiD

Nog geen DigiD?

Vraag uw DigiD met SMS aan op digid.nl. Zorg dat u daarbij uw 06-nummer invult zodat u na het activeren gebruik kunt maken van inloggen met de extra controle via SMS of DigiD-app. Dit extra veiligheidsniveau is (omdat u met een Gezondheidsverklaring medische gegevens doorgeeft) nodig om op Mijn CBR de Gezondheidsverklaring te kunnen indienen en later de status van de afhandeling ervan te kunnen raadplegen.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe het aanvragen van DigiD verloopt.

Wilt u hulp bij het aanvragen van een DigiD?  Ga dan naar de bibliotheek. Daar helpen ze u verder. Ook als u geen lid bent. U kunt er gratis computercursussen volgen. In de cursus Digisterker leert u een DigiD aanvragen en omgaan met de websites van de overheid. Zo regelt u uw zaken met de overheid voortaan zelf, via internet.

Kunt of wilt u geen DigiD aanvragen? Koop dan een Gezondheidsverklaring op papier. Wees u er van bewust dat de verwerking van een papieren Gezondheidsverklaring, per gewone post, waarschijnlijk langer duurt dan wanneer u deze digitaal indient op Mijn CBR. Ook kunt u zonder DigiD de status van de verwerking niet volgen op Mijn CBR.

feedback