Theorie-examen motor

Welk theorie-examen past bij jou?

Theorie-examen

De meeste mensen doen het gewone theorie-examen in de examenzaal op een touchscreen, een beeldscherm waarop je met je vingers het juiste antwoord aantikt of sleept. Voor dit theorie-examen heb je 30 minuten de tijd.

Direct je theorie aanvragen

Theorie-examen met extra tijd

Soms heb je meer tijd nodig om een examen te maken. Bijvoorbeeld door dyslexie of een andere aandoening.

Je kunt een theorie-examen met extra tijd doen. Je krijgt dan 15 minuten extra tijd. Je krijgt 5 minuten extra tijd bij het onderdeel ‘kennis’ en 10 minuten extra tijd bij het onderdeel ‘inzicht’.

Je doet het theorie-examen in de examenzaal en je kunt ervoor kiezen om de vragen van de examenonderdelen kennis en inzicht voor te laten lezen door een computerstem. Je gebruikt dan oordopjes die je van het CBR krijgt. Heb je een dyslexieverklaring, dan kun je binnen 14 dagen na de examendatum de toeslag terugvragen via onderstaand formulier.

Direct je theorie met extra tijd aanvragen

Theorie-examen met een tolk

Wil je examen doen in een andere taal dan het Nederlands? Dat kan. Je kiest dan voor een theorie-examen met een tolk.Via HearHear regel je zelf een officiële tolk. Hiervoor moet je kosten betalen aan HearHear. Reserveer de tolk minstens 14 dagen voor je examen. Zo weet je zeker dat er een tolk beschikbaar is tijdens je examen.
Heb je een gebarentolk nodig? Reserveer dan een individueel begeleid examen

Lees hier meer over het theorie-examen met tolk

Direct je theorie-examen met een tolk aanvragen

Individueel begeleid examen

Heb je faalangst, autisme of een andere aandoening?

Je kunt ook het theorie-examen doen waarbij je alleen in een ruimte zit, samen met een medewerker van het CBR. De vragen worden voorgelezen door de medewerker. Voor dit theorie-examen heb je 45 minuten de tijd.

In sommige gevallen kun je de toeslag voor dit examen terugvragen. Bijvoorbeeld als je een hulphond meeneemt of omdat er extra ruimte nodig is voor een rolstoel. Neem hiervoor contact op met de CBR-medewerker op je examenlocatie of met onze klantenservice.

Lees hier meer over het individueel begeleid examen

Direct je individueel begeleid examen aanvragen

Gebarentolk

Heb je een gebarentolk nodig? Ook dan reserveer je een individueel begeleid examen. Je regelt zelf een gebarentolk die geregistreerd is in het Register Tolken Gebarentaal en Schrijftolken. Je kunt in aanmerking komen voor een vergoeding van tolkuren. Kijk voor meer informatie over deze vergoeding op de website van het UWV.