Gezondheidsverklaring motorrijbewijs

Gezondheidsverklaring op papier

De snelste en goedkoopste weg om een Gezondheidsverklaring in te vullen, in te dienen en te betalen is via Mijn CBR.

Wees je er van bewust dat de verwerking van een papieren Gezondheidsverklaring, per gewone post, langer duurt dan wanneer je deze digitaal indient op Mijn CBR. Ook kun je zonder DigiD de status van de verwerking niet volgen op Mijn CBR.

Kun je of wil je de aanvraag niet digitaal doen, dan zijn er de volgende mogelijkheden om een papieren Gezondheidsverklaring in te dienen:

Via onze webshop

Je kunt een papieren Gezondheidsverklaring bestellen via onze webshop. Dit is bijvoorbeeld een mogelijkheid als je geen DigiD hebt of als je voor iemand anders wilt bestellen.

Let op: bij het laten bezorgen van een Gezondheidsverklaring op papier komen er € 10 aan extra kosten voor de postverzending en handmatige verwerking bij, bovenop de kosten van de Gezondheidsverklaring.

Bij een CBR-examencentrum

Een papieren Gezondheidsverklaring is te koop bij het CBR-examencentrum in Amsterdam, Arnhem, Assen, Eindhoven en Rijswijk. Je kunt hier alleen met pin betalen.

Bij je gemeente

Je kunt de papieren Gezondheidsverklaring ook kopen bij de meeste gemeenten. Check vooraf of dit bij jouw gemeente het geval is. Sommige gemeenten rekenen extra administratiekosten voor de Gezondheidsverklaring.

Zie ook:

Kosten Gezondheidsverklaring en keuring

feedback