Theorie-examen bromfiets

Welk theorie-examen past bij jou?

Theorie-examen

De meeste mensen doen het gewone theorie-examen in de examenzaal op een touchscreen, een beeldscherm waarop je met je vingers het juiste antwoord aantikt of sleept. Voor dit theorie-examen heb je 30 minuten de tijd.

Direct je theorie aanvragen

Theorie-examen met extra tijd

Soms heb je meer tijd nodig om een examen te maken. Bijvoorbeeld door dyslexie of een andere aandoening.

 Je kunt een theorie-examen met extra tijd doen. Je krijgt dan 15 minuten extra tijd.

Je doet het theorie-examen in de examenzaal en je kunt ervoor kiezen om de vragen voor te laten lezen door een computerstem. Je gebruikt dan oordopjes die je van het CBR krijgt.

Direct je theorie met extra tijd aanvragen

Theorie-examen met een tolk

Wil je examen doen in een andere taal dan het Nederlands? Dat kan. Via HearHear regel je dan zelf een officiële tolk. We raden je aan dit op tijd te doen. Zo weet je zeker dat er een tolk beschikbaar is tijdens je examen.

Heb je een gebarentolk nodig? Je reserveert dan ook een theorie-examen met tolk. Je kunt zelf de tolk regelen. De tolk komt niet van Tolkennet en mag een familielid zijn. Voor dit theorie-examen heb je 45 minuten de tijd.

Direct je theorie-examen met een tolk aanvragen

Individueel begeleid examen

Heb je faalangst, autisme of een andere aandoening?

Je kunt ook het theorie-examen doen waarbij je alleen in een ruimte zit, samen met een medewerker van het CBR. De vragen worden voorgelezen door de medewerker. Voor dit theorie-examen heb je 45 minuten de tijd.

In sommige gevallen kun je de toeslag voor dit examen terugvragen. Bijvoorbeeld als je een hulphond meeneemt of omdat er extra ruimte nodig is voor een rolstoel. Neem hiervoor contact op met de CBR-medewerker op je examenlocatie of met onze klantenservice.

Direct je individueel begeleid examen aanvragen

feedback