Praktijkexamen bromfiets

4 keer gezakt?

Dan krijg je een speciaal examen

Als je 4 keer binnen 5 jaar zakt voor je rijexamen voor de bromfiets, doe je daarna een speciaal examen. De examinator heeft dan meer tijd voor jou. En je krijgt meer persoonlijke begeleiding. Het speciale examen noemen we ‘nader onderzoek rijvaardigheid’. Je rijschool vraagt dit voor je aan bij het CBR.

Hoe gaat dit speciale examen?

Voor een nader onderzoek rijvaardigheid heb je in totaal 1 uur de tijd. Daarvan is 25 minuten voor de examenrit. De overige tijd is voor de persoonlijke begeleiding. 

Natuurlijk moet je wel precies hetzelfde kunnen als mensen die een ‘gewoon’ rijexamen bromfiets doen. En dit speciale examen verloopt in dezelfde volgorde als het gewone rijexamen.

Hoe vaak kan ik dit speciale examen doen?

Als je de eerste keer gezakt bent voor het nader onderzoek rijvaardigheid, leg je ook de volgende poging(en) af als nader onderzoek. Je kunt het nader onderzoek doen tot je geslaagd bent. Er is geen wettelijke limiet.

Als je na de tweede keer niet bent geslaagd voor het nader onderzoek rijvaardigheid, dan kan het CBR een onderzoek naar de geschiktheid vorderen.