Theorie-examen auto

Welk theorie-examen past bij jou?

Theorie-examen

De meeste mensen doen het gewone theorie-examen in de examenzaal op een touchscreen, een beeldscherm waarop je met je vingers het juiste antwoord aantikt of sleept. Voor dit theorie-examen heb je 30 minuten de tijd.

Theorie-examen in het Engels

Je kunt het gewone theorie-examen ook in het Engels doen. Je maakt dit examen in de examenzaal op een touchscreen. Voor dit theorie-examen heb je 30 minuten de tijd.

In dit examen kunnen een paar Nederlandse begrippen staan. In hoofdstuk 5 van onderstaand document kun je deze begrippen vinden.

Theory test in English

You can take the regular theory test in English as well. You take this test in the test room on a touchscreen. You have 30 minutes to complete this theory test. In this test we may use certain Dutch words. You can find these words in chapter 5 of the document below.

Theorie-examenplan auto

Theorie-examen met extra tijd in het Nederlands of Engels

Soms heb je meer tijd nodig om een examen te maken. Bijvoorbeeld door dyslexie of een andere aandoening. 

Je kunt een theorie-examen met extra tijd doen. Je krijgt dan 15 minuten extra tijd. Dit geldt alleen voor het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht en niet voor het onderdeel gevaarherkenning. 

Je doet het theorie-examen in de examenzaal en je kunt ervoor kiezen om de vragen voor te laten lezen door een computerstem. Je gebruikt dan oordopjes die je van het CBR krijgt. Heb je een dyslexieverklaring, dan kun je binnen 14 dagen na de examendatum de toeslag terugvragen via onderstaand formulier.

Direct je theorie met extra tijd aanvragen

Theorie-examen met een tolk

Wil je examen doen in een andere taal dan het Nederlands? Dat kan. Via HearHear regel je dan zelf een officiële tolk. Doe dit minstens 14 dagen voor je examen. Zo weet je zeker dat er een tolk beschikbaar is tijdens je examen.

Dit examen kun je reserveren via Mijn CBR.

Heb je een gebarentolk nodig? Je reserveert dan ook een theorie-examen met tolk. Je kunt zelf de tolk regelen. De tolk komt niet van HearHear en mag een familielid zijn. Voor dit theorie-examen heb je 45 minuten de tijd.

Direct je theorie-examen met een tolk aanvragen

Individueel begeleid examen

Heb je faalangst, autisme of een andere aandoening?

Je kunt ook theorie-examen doen waarbij je alleen in een ruimte zit, samen met een medewerker van het CBR. De vragen worden voorgelezen door de medewerker. De inhoud van de vragen is hetzelfde als bij het gewone theorie-examen. De begeleiding van de medewerker bestaat alleen uit het toelichten van het examenproces. De medewerker geeft géén uitleg over examenvragen en vertaalt géén examenvragen naar een andere taal. Voor dit theorie-examen heb je 45 minuten de tijd.

In sommige gevallen kun je de toeslag voor dit examen terugvragen. Bijvoorbeeld als je een hulphond meeneemt of omdat er extra ruimte nodig is voor een rolstoel. Neem hiervoor contact op met de CBR-medewerker op je examenlocatie of met onze klantenservice.

Direct je individueel begeleid examen aanvragen

feedback