Theorie-examen auto

Welk theorie-examen past bij jou?

Theorie-examen

De meeste mensen doen het gewone theorie-examen in de examenzaal op een touchscreen, een beeldscherm waarop je met je vingers het juiste antwoord aantikt of sleept. Voor dit theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. 

Direct je theorie aanvragen

Theorie-examen in het Engels

Je kunt het gewone theorie-examen ook in het Engels doen. Je maakt dit examen in de examenzaal op een touchscreen. Voor dit theorie-examen heb je 30 minuten de tijd.

In dit examen kunnen een paar Nederlandse begrippen staan. In hoofdstuk 6 van onderstaand document 'Inhoud theorie-examen auto, motor en bromfiets' kun je deze begrippen vinden.


Direct je theorie in het Engels aanvragen

Theorie-examen met extra tijd in het Nederlands of Engels

Soms heb je meer tijd nodig om een examen te maken. Bijvoorbeeld door dyslexie of een andere aandoening. 

Je kunt een theorie-examen met extra tijd doen. Je krijgt dan 15 minuten extra tijd. Dit geldt alleen voor het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht en niet voor het onderdeel gevaarherkenning. 

Je doet het theorie-examen in de examenzaal en je kunt ervoor kiezen om de vragen voor te laten lezen door een computerstem. Je gebruikt dan oordopjes die je van het CBR krijgt. Heb je een dyslexieverklaring, dan kun je binnen 14 dagen na de examendatum de toeslag terugvragen via onderstaand formulier.

Direct je theorie met extra tijd aanvragen

Theorie-examen met een tolk

Wil je examen doen in een andere taal dan het Nederlands? Dat kan. Via TolkenNet regel je dan zelf een officiële tolk. We raden je aan dit op tijd te doen. Zo weet je zeker dat er een tolk beschikbaar is tijdens je examen.

Dit examen kun je reserveren via Mijn CBR. Wil je een theorie-examen met tolk doen dan reserveer je een individueel begeleid examen.

Heb je een doventolk nodig? Dan kun je de tolk zelf regelen. De tolk komt niet van Tolkennet en mag een familielid zijn. Je reserveert in dat geval een individueel begeleid examen.

Direct je theorie-examen met een tolk aanvragen

Individueel begeleid examen

Heb je faalangst, autisme of een andere aandoening?

Je kunt ook theorie-examen doen waarbij je alleen in een ruimte zit, samen met een medewerker van het CBR. De vragen worden voorgelezen door de medewerker.

Direct je individueel begeleid examen aanvragen

feedback