Theorie-examen auto

Wat als ik mijn examen niet heb kunnen doen?

Teruggave examengeld

Heb je je examen niet kunnen doen? Bij bijzondere omstandigheden kun je het examengeld terugvragen. Je moet dan binnen 14 dagen na de examendatum onderstaand formulier met een bewijsstuk op sturen.

Voorwaarden

Je kunt alleen je examengeld terugvragen, als je niet kon komen om een van onderstaande redenen:

  • Een medische reden. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de doktersverklaring of de ziekenhuisopname.
  • Bij het overlijden van één van de ouders of schoonouders, partner, kind, broer of zus, als het examen viel in de periode beginnend bij de overlijdensdag tot en met de begrafenis c.q. crematie. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de overlijdensadvertentie of rouwkaart.
  • Bij het overlijden van zwager of schoonzus, grootouder of kleinkind, als het examen is gepland op de dag van overlijden of op de dag van de begrafenis of crematie. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van de overlijdensadvertentie of rouwkaart.
  • Je wordt als militair op korte termijn gedetacheerd. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van je oproep voor detachering of een verklaring van je commandant.
  • Bij de geboorte van je kind op de dag vóór het examen of de dag van het examen. Je moet een bewijsstuk meesturen. Bijvoorbeeld een kopie van het geboortekaartje.

Vergoeding

Het CBR vergoedt alleen het examengeld met aftrek van administratiekosten. Eventuele andere kosten zoals bijvoorbeeld administratiekosten van je rijschool/opleider of kosten die je maakt voor het huren van een voertuig worden niet door ons vergoed.

feedback