Gezondheidsverklaring autorijbewijs

Gezondheidsverklaring op papier

Via Mijn CBR

We adviseren u om uw Gezondheidsverklaring online in te vullen via Mijn CBR. Dit heeft vooral voordelen voor u. Zo gaat de verwerking van online ingevulde Gezondheidsverklaringen een stuk sneller en is er minder kans op fouten.

Wilt u leren hoe u formulieren op de computer invult en via internet verstuurt? Bij de bibliotheek helpen ze u verder. Ook als u geen lid bent. U kunt er een gratis cursus volgen om te leren omgaan met de computer. Of om te leren omgaan met websites van de overheid. Zo regelt u voortaan zelf dingen met de overheid via de computer.

Kunt of wilt u de aanvraag niet online doen, dan zijn er een aantal mogelijkheden om een papieren Gezondheidsverklaring te kopen.

Via onze webshop

U kunt een papieren Gezondheidsverklaring bestellen via onze webshop. Bijvoorbeeld als u geen DigiD heeft of als u voor iemand anders wilt bestellen. Let op: een papieren Gezondheidsverklaring via de webshop kopen is € 11,00 duurder dan digitaal kopen en indienen. Dit zijn extra kosten voor de postverzending en handmatige verwerking van de Gezondheidsverklaring. Betaling gaat via Ideal.

Bij een CBR-examencentrum

U kunt aan de balie van de CBR-examencentra in Amsterdam, Arnhem, Rijswijk en Eindhoven een Gezondheidsverklaring kopen. U kunt hier alleen met pin betalen. Onze klantbalies zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen mag hiervoor maar 1 persoon naar binnen.

Bij de gemeente

De papieren Gezondheidsverklaring voor 75+ is ook verkrijgbaar bij de meeste gemeenten. Vanwege de uitbraak van het coronavirus adviseren we u om vooraf te informeren naar de actuele openingstijden van uw gemeente en de verkrijgbaarheid van de Gezondheidsverklaring bij uw gemeente. Sommige gemeenten rekenen extra administratiekosten voor de Gezondheidsverklaring.

Zie ook:

Kosten Gezondheidsverklaring en keuring

feedback