Gezondheidsverklaring autorijbewijs

Gezondheidsverklaring invullen

Vul de Gezondheidsverklaring in via Mijn CBR. Je logt in met DigiD met de extra controle via SMS. Gebruik nooit een DigiD van een ander. De Gezondheidsverklaring betaal je via iDeal.

Inloggen Mijn CBR met DigiD

Nog geen DigiD?

Vraag je DigiD met SMS aan op digid.nl. Zorg dat je daarbij je 06-nummer invult zodat je na het activeren gebruik kunt maken van inloggen met de extra controle via SMS of DigiD-app. Dit extra veiligheidsniveau is (omdat je met een Gezondheidsverklaring medische gegevens doorgeeft) nodig om op Mijn CBR de Gezondheidsverklaring te kunnen indienen en later de status van de afhandeling ervan te kunnen raadplegen.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe het aanvragen van DigiD verloopt.

Wilt u hulp bij het aanvragen van een DigiD? Ga dan naar de bibliotheek. Daar helpen ze u verder. Ook als u geen lid bent. Zo worden er steeds meer ‘Informatiepunten Digitale Overheid’ geopend en kunt u er gratis computercursussen volgen. Zoals de cursussen Klik & Tik en Digisterker. In de cursus ‘Werken met de e-overheid’ van Digisterker leert u een DigiD aanvragen en omgaan met de websites van de overheid. Zo regelt u uw zaken met de overheid voortaan zelf, via internet. Via het Informatiepunt Digitale Overheid kunt u opzoeken waar computercursussen bij u in de buurt zijn.

Kun of wil je geen DigiD aanvragen? Koop dan een Gezondheidsverklaring op papier. Wees je er van bewust dat de verwerking van een papieren Gezondheidsverklaring, per gewone post, waarschijnlijk langer duurt dan wanneer je deze op Mijn CBR digitaal indient. Ook kun je zonder DigiD de status van de verwerking niet volgen op Mijn CBR.

feedback