Gezondheidsverklaring auto met aanhangwagen

Gezondheidsverklaring op papier

Waarschuwing: pas op voor misleidende website
Er zijn meerdere misleidende websites actief die beweren hulp te bieden bij het kopen van een Gezondheidsverklaring of het invullen daarvan. In werkelijkheid moet u daarna alsnog naar de website van het CBR voor de echte Gezondheidsverklaring. Hierdoor verdubbelen de kosten. Regel de Gezondheidsverklaring altijd veilig via de website van het CBR.

Via Mijn CBR

We adviseren u om uw Gezondheidsverklaring online in te vullen via Mijn CBR. Dit heeft vooral voordelen voor u. Zo gaat de verwerking van online ingevulde Gezondheidsverklaringen een stuk sneller en is er minder kans op fouten.

Wilt u leren hoe u formulieren op de computer invult en via internet verstuurt? Bij de bibliotheek helpen ze u verder. Ook als u geen lid bent. U kunt er een gratis cursus volgen om te leren omgaan met de computer. Of om te leren omgaan met websites van de overheid. Zo regelt u voortaan zelf dingen met de overheid via de computer.

Kunt of wilt u de aanvraag niet online doen, dan zijn er een aantal mogelijkheden om een papieren Gezondheidsverklaring te kopen.

Via onze webshop

U kunt een papieren Gezondheidsverklaring bestellen via onze webshop. Bijvoorbeeld als u geen DigiD heeft of als u voor iemand anders wilt bestellen. Betaling gaat via Ideal.

Bij een CBR-examencentrum

U kunt aan de balie van de CBR-examencentra in Amsterdam, Arnhem, Rijswijk (Lange Kleiweg 30) en Eindhoven een Gezondheidsverklaring kopen. U kunt hier alleen met pin betalen. Onze klantbalies zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Bij de gemeente

De papieren Gezondheidsverklaring voor 75+ is ook verkrijgbaar bij de meeste gemeenten. Sommige gemeenten rekenen extra administratiekosten voor de Gezondheidsverklaring.

Zie ook:

Kosten Gezondheidsverklaring en keuring