Gezondheidsverklaring recreatievaart

Gezondheidsverklaring vaarbewijs invullen

Vul de Gezondheidsverklaring in via Mijn CBR. Log in met uw DigiD. Gebruik nooit een DigiD van een ander. De Gezondheidsverklaring betaalt u via iDeal.

Inloggen Mijn CBR met DigiD

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe het aanvragen van DigiD verloopt.


Wilt u hulp bij het aanvragen van een DigiD? Ga dan naar de bibliotheek. Daar helpen ze u verder. Ook als u geen lid bent. Zo worden er steeds meer ‘Informatiepunten Digitale Overheid’ geopend en kunt u er gratis computercursussen volgen. Zoals de cursussen Klik & Tik en Digisterker. In de cursus ‘Werken met de e-overheid’ van Digisterker leert u een DigiD aanvragen en omgaan met de websites van de overheid. Zo regelt u uw zaken met de overheid voortaan zelf, via internet. Via het Informatiepunt Digitale Overheid kunt u opzoeken waar computercursussen bij u in de buurt zijn.


Kunt of wilt u geen DigiD aanvragen? Koop dan een Gezondheidsverklaring op papier. De verwerking van een papieren Gezondheidsverklaring, per gewone post, duurt waarschijnlijk langer dan wanneer u die digitaal indient op Mijn CBR. Ook kunt u zonder DigiD de status van de verwerking niet volgen op Mijn CBR.

Via onze webshop

U kunt een papieren Gezondheidsverklaring bestellen via onze webshop. Bijvoorbeeld als u geen DigiD heeft of als u voor iemand anders wilt bestellen.

Betaling gaat via Ideal.

Wat kost de Gezondheidsverklaring voor het vaarbewijs?

De Gezondheidheidsverklaring kost:

€ 11,50


Deze kosten betaalt u voor de kosten die het CBR maakt voor de beoordeling van uw vaargeschiktheid. Daar kunnen kosten bijkomen die u aan de betreffende partij betaalt. Bijvoorbeeld voor:

  • Keuring of medische onderzoeken.
  • Uw vaarbewijs en pasfoto’s voor het vaarbewijs.

Wat kost een keuring voor het vaarbewijs?

Wanneer uit uw Gezondheidsverklaring blijkt dat u een keuring van een arts nodig heeft, houdt dan rekening met extra kosten voor de keuring

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt de tarieven voor vaarbewijskeuringen vast en bepaalt hiermee hoeveel een vaarbewijskeuring door een huisarts of medisch specialist maximaal mag kosten. Er mag wel minder in rekening gebracht worden, maar niet meer. De kosten zijn afhankelijk van de daadwerkelijk bestede keuringstijd (directe tijd) en de benodigde tijd voor voorbereiding en schrijven van het keuringsrapport (indirecte tijd).

Zie ook Gezondheidsverklaring

feedback