Gezondheidsverklaring recreatievaart

Gezondheidsverklaring vaarbewijs invullen

Vul de Gezondheidsverklaring in via Mijn CBR. Log in met uw DigiD. Gebruik nooit een DigiD van een ander. De Gezondheidsverklaring betaalt u via iDeal.

Inloggen Mijn CBR met DigiD

Heeft u nog geen DigiD? Lees hier hoe u deze aanvraagt.

Vindt u het moeilijk om uw Gezondheidsverklaring digitaal in te vullen? Bekijk dan hier onze tips over hoe u dit kunt doen. Of hoe u een papieren Gezondheidsverklaring aanvraagt.

Wat kost de Gezondheidsverklaring voor het vaarbewijs?

De Gezondheidheidsverklaring kost:

€ 11,50


Deze kosten betaalt u voor de kosten die het CBR maakt voor de beoordeling van uw vaargeschiktheid. Daar kunnen kosten bijkomen die u aan de betreffende partij betaalt. Bijvoorbeeld voor:

  • Keuring of medische onderzoeken.
  • Uw vaarbewijs en pasfoto’s voor het vaarbewijs.

Wat kost een keuring voor het vaarbewijs?

Wanneer uit uw Gezondheidsverklaring blijkt dat u een keuring van een arts nodig heeft, houdt dan rekening met extra kosten voor de keuring

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt de tarieven voor vaarbewijskeuringen vast en bepaalt hiermee hoeveel een vaarbewijskeuring door een huisarts of medisch specialist maximaal mag kosten. Er mag wel minder in rekening gebracht worden, maar niet meer. De kosten zijn afhankelijk van de daadwerkelijk bestede keuringstijd (directe tijd) en de benodigde tijd voor voorbereiding en schrijven van het keuringsrapport (indirecte tijd).

Zie ook Gezondheidsverklaring