Pers

Volgende stap in vernieuwing: vanaf maart ook 75+ in nieuw proces

Volgende stap in vernieuwing: vanaf maart ook 75+ in nieuw proces

Vanaf maart behandelt het CBR ook nieuwe Gezondheidsverklaringen van 75-plussers volledig in het snelle digitale proces.

Dit betekent onder andere dat de arts via ZorgDomein de benodigde keuringsinformatie direct digitaal in kan zien, verwerken en naar het CBR terug kan sturen. De afgeronde formulieren in ZorgDomein komen real-time binnen bij het CBR.

Medio januari startten beroepschauffeurs hier al mee. De resultaten zijn bemoedigend. Als mensen kiezen voor de digitale route scheelt dat weken.

Dit maakte het CBR 21 februari jl bekend tijdens het rondetafel-gesprek met Kamerleden. Klanten van het CBR waarbij een medische beoordeling nodig is, hebben te maken met langere wachttijden. Het CBR blijft dan ook extra artsen werven om de achterstanden in te lopen.

Het CBR adviseert klanten om de Gezondheidsverklaring digitaal (via computer, laptop, tablet of mobiel) in te sturen en dit minstens vier maanden voor afloop van het rijbewijs te doen. En zes maanden als iemand verwacht naar één of meer medisch specialisten te moeten.

We zien een gestage groei van het aantal ouderen dat hun aanvraag digitaal instuurt; van 18% in 2016 naar 35% begin 2019.

feedback