Over het CBR

Pers

Gestart met de werving voor ‘Roze pasje ander jasje’, het onderzoek naar het verbeteren van de rijvaardigheden van beginnende (jonge) automobilisten.

Nieuwsberichten

Laatste nieuws

Wij zijn te volgen op Twitter, Facebook, Instagram, Youtube, Linkedin en werkenbijcbr.nl (jobalerts)

per email abonneren op het nieuws

Woordvoerders CBR

Woordvoerders zijn bereikbaar voor vertegenwoordigers van de media. Bent u dat niet, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Journalisten kunnen contact opnemen met de woordvoerders op 088 227 6029. Of per mail via persvragen@cbr.nl

Dossiers

Corona inhaalslag examensWachttijden medische beoordelingenFraudepreventieHet auto theorie-examen

CBR in cijfers

KwartaalcijfersCBR JaarverslagenActuele wachttijden rijexamens autoSlagingspercentagesUitgestelde examensOpen data

Logogebruik CBR

Sommige rijscholen maken misbruik van de naamsbekendheid van het CBR. Op websites staan teksten als ’CBR-erkend’. Op basis van de inschrijvingsovereenkomst mag het CBR-logo of een tekst die een erkenning door of bijzondere relatie met het CBR suggereert, niet worden gebruikt. In het uiterste geval kan beëindiging van de inschrijvingsovereenkomst worden ingezet als sanctie.

Het CBR hanteert de volgende richtlijn voor vermelding van zijn naam en logo (bijvoorbeeld op een website van een rijschool):

Linken naar het CBR is toegestaan. Het CBR adviseert dat zelfs als een rijschool zijn klanten wil helpen aan informatie over het CBR. Via een link naar www.cbr.nl zijn de rijschool en daarmee ook zijn klanten ervan verzekerd dat de informatie van en over het CBR altijd actueel is.

Het is nadrukkelijk niet toegestaan het CBR-logo te gebruiken. Hiermee zou een rijschool namelijk de suggestie kunnen wekken een CBR-keurmerk te hebben of zelfs onderdeel te zijn van het CBR. De belangenverstrengeling die dit suggereert, is niet goed voor de geloofwaardigheid van het CBR én van de branche als geheel. Ook rust er copyright op het logo waardoor u strafbaar bent als u het logo gebruikt.

Voor één uitzondering knijpt het CBR een oogje toe: een klein logo, verwerkt op zo’n typische pagina met een rijtje Links naar relevante homepages zoals ANWB, BOVAG etc. Mocht u daarvan gebruik willen maken, geef ons dan de maximale breedte en maximale hoogte in pixels door voor plaatsing van het logo op uw website. Daarna mailen wij u het juiste CBR-logo.

feedback