Mediatheek

Onderstaande beelden zijn, voorzien van bronvermelding, vrij te gebruiken door de pers, in publicaties over het CBR.

Examen doen


CBR-locaties

Directie

Media momenten

Video

CBR-video's: zo gaat het ...examen en meer...

Logogebruik CBR

Sommige rijscholen maken misbruik van de naamsbekendheid van het CBR. Op websites staan teksten als ’CBR-erkend’. Op basis van de inschrijvingsovereenkomst mag het CBR-logo of een tekst die een erkenning door of bijzondere relatie met het CBR suggereert, niet worden gebruikt. In het uiterste geval kan beëindiging van de inschrijvingsovereenkomst worden ingezet als sanctie.

Het CBR hanteert de volgende richtlijn voor vermelding van zijn naam en logo (bijvoorbeeld op een website van een rijschool):

Linken naar het CBR is toegestaan. Het CBR adviseert dat zelfs als een rijschool zijn klanten wil helpen aan informatie over het CBR. Via een link naar www.cbr.nl zijn de rijschool en daarmee ook zijn klanten ervan verzekerd dat de informatie van en over het CBR altijd actueel is.

Het is nadrukkelijk niet toegestaan het CBR-logo te gebruiken. Hiermee zou een rijschool namelijk de suggestie kunnen wekken een CBR-keurmerk te hebben of zelfs onderdeel te zijn van het CBR. De belangenverstrengeling die dit suggereert, is niet goed voor de geloofwaardigheid van het CBR én van de branche als geheel. Ook rust er copyright op het logo waardoor u strafbaar bent als u het logo gebruikt.

Voor één uitzondering knijpt het CBR een oogje toe: een klein logo, verwerkt op zo’n typische pagina met een rijtje Links naar relevante homepages zoals ANWB, BOVAG etc. Mocht u daarvan gebruik willen maken, geef ons dan de maximale breedte en maximale hoogte in pixels door voor plaatsing van het logo op uw website. Daarna mailen wij u het juiste CBR-logo.