Zoetermeer krijgt examencentrum

Zoetermeer krijgt de beschikking over een CBR-praktijkexamencentrum. Dat komt in een representatief kantoorpand aan de Zilverstraat 40 (postcode 2718 RK). Na de nodige verbouwingswerkzaamheden kunnen daar naar verwachting vanaf mei 2018 praktijkexamens worden gedaan. Een exacte ingangsdatum volgt nog.

Het CBR opent de vestiging in Zoetermeer om het examencentrum in Rijswijk te ontlasten. Dat is op dit moment het grootste examencentrum van ons land met jaarlijks in totaal zo’n 35.000 praktijkexamens voor de auto, motor, bromfiets en auto met aanhangwagen. Hiervan zal Zoetermeer naar verwachting ongeveer een kwart overnemen. Dit betekent een verschuiving voor ongeveer 10 examinatoren. Het nieuwe praktijkexamencentrum in Zoetermeer ligt op een zichtlocatie op het industrieterrein Lansinghage, nabij de autosnelweg A12.

Het bevindt zich op 16 kilometer afstand van het praktijkexamencentrum aan de Lange Kleiweg 30 in Rijswijk. Met de komst van Zoetermeer komt het totaalaantal praktijkexamencentra van het CBR op 54.

feedback