Wijziging in vraagsoorten theorie-examen Taxi en T-rijbewijs per mei 2020

Wijziging in vraagsoorten theorie-examen Taxi en T-rijbewijs per mei 2020

Vanaf 13 mei 2020 worden wijzigingen doorgevoerd in de vraagsoorten van de theorie-examens voor Taxi en het T-rijbewijs.

Het doel van deze vraagsoorten is het toekomstbestendig houden van het theorie-examen. Ook wordt de voorspelbaarheid kleiner doordat er meer variatie wordt aangebracht. Daarnaast is het toevoegen van sommige nieuwe vraagsoorten prettig voor kandidaten die moeite hebben met lezen. De inhoud van het examen blijft hetzelfde.

De wijzigingen per 13 mei zijn:

  • In het examen Taxi wordt een uitbreiding gedaan op de invulvraag. Dit betekent dat meerdere onderwerpen in het examen de invulvraag bevatten.
  • In het examen T-rijbewijs worden de sleepvraag, de single sleepvraag, de invulvraag en de hotspotvraag uitgebreid en toegepast op meerdere onderwerpen.
  • Aan het examen Taxi worden nieuwe vraagsoorten toegevoegd. Het gaat om de ja/nee vraag, de volgorde vraag en de multiple response vraag.
  • Aan het examen T-rijbewijs worden nieuwe vraagsoorten toegevoegd. Het gaat om de ja/nee vraag, de volgorde vraag, de multiple response vraag en de matrixvraag.

Kijk hier voor meer informatie voer de nieuwe vraagsoorten.

Eerder werden in 2018 nieuwe vraagsoorten ingevoerd bij de theorie-examens voor o.a. Taxi en het T-rijbewijs. Het ging toen om de sleepvraag, de single sleepvraag, de invulvraag en de hotspotvraag.

feedback